Titánkeret és műholdas kapcsolat a Xiaomi 14 Pro egyik változatában?

Állítólag különkiadás is készül a Xiaomi következő csúcstelefonjából, az Ultra elé bekerülhet egy Pro+ is.

Hamarosan startol a Xiaomi 13T az európai piacon, de a kínai márka közben lázasan készül hazai termékbemutatóval is. Várhatóan még idén novemberben debütál Kínában a Xiaomi 14-es széria legalább három készülékkel: egy alapmodellel és két Pro változattal, s 2024 elején piacra dobhatják az Ultrát is. A Xiaomi 14-ek akkumulátoráról, töltéséről és az új SoC-ről (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, SM8650) már volt szó korábban, most pedig a Digital Chat Statiton a Pro modellek kapcsán osztott meg pár információt, azzal kezdve, hogy több típus készül majd belőle.

A Xiaomi régóta használ kerámiát a burkolatban, a képen látható 2017-es Mi Mix 2 hátlapja is abból volt
A Xiaomi régóta használ kerámiát a burkolatban, a képen látható 2017-es Mi Mix 2 hátlapja is abból volt [+]

A különkiadás kapcsán kerámia hátlapot, nanokerámiás üveget és titán keretet jósol a megbízhatónak nevezhető forrás. A titán bevezetése a felhasznált anyagok közé egybevág a várható piaci trendekkel, ugyanis várhatóan az Apple és a Samsung is titánötvözetre vált a rozsdamentes acélról és alumíniumról következő prémium-csúcskategóriás telefonjaiban. A kerámia pedig nem újdonság, a Xiaomi már évek óta használja az anyagot egy-egy telefon hátlapján, tavaly például a 13 Pro változata kapott belőle, s megjelenésében erre a készülékre hasonlíthat legjobban a 14-es is.

Ez már egy frissebb modell, a Mix 4-es 2021-ből. Formában és a kamerák elrendezését tekintve ehhez állhat közelebb a Xiaomi 14-es, mintsem a Mi Mix 2-höz
Ez már egy frissebb prémium modell kerámia hátlappal, a Mix 4-es 2021-ből. Formában és a kamerák elrendezését tekintve ehhez állhat közelebb a Xiaomi 14-es, mintsem a Mi Mix 2-höz [+]

A DCS információi szerint a Xiaomi 14 Pro az új burkolati anyag használata mellett adatkapcsolati funkcióit is frissíteni fogja, természetesen műholdas kapcsolódásról van szó. Azt egyelőre nem tudja a forrás, hogy SOS üzenet küldésére ad majd lehetőséget a szolgáltatás, esetleg kétirányú üzenetküldést és helyzetmegosztást is lehetővé tesz-e, ahogy arról sincs információ, hogy milyen konstellációt használ majd. Így a szolgáltatás nemzetközi elérhetőségéről sem tudni semmit, de lehetséges, hogy egy kínai exkluzív funkcióról van szó, ahogy például a Huawei is csinálja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés