Tovább csúszik a Red Hydrogen One megjelenése

Az év egyik leginkább várt különlegessége igazából egy tavalyi okostelefon, legalábbis 2017 júliusban jelentették be a készülőfélben lévő Red Hydrogen One-t. Ezért ugyanaz a Red Digital Cinema nevű cég felel, amelyik a nagy hollywoodi filmek számára biztosít profi digitális kamerákat, és természetesen a kulcsszerepet kap majd a rögzítés az első telefonjukon is. A Hydrogen One igazi különlegessége mégis nanotechnológián alapuló, holografikus, 3D-s megjelenítője, amellyel a maga által felvett és felkonvertált 4-view tartalmait is le lehet majd játszani, és amely olyan menő lesz a gyártó szerint, hogy mindenki utánzásba fog majd.


(forrás: VentureBeat) [+]

Ez eddig jól hangzik, ám az alumínium burkolatba foglalt készülék 1295 dolláros (357 ezer forint) és a titán változat 1595 dolláros ára (439 ezer forint) kellően sokkoló, és akkor még szóba se került a Hydrogen One folyamatos csúszása. Legutóbb a nyár végig bezárólag ígérték a megjelenést, az előrendelők pedig ez előtt kapták volna kézhez, az AR és VR tartalmak megjelenésére kiegészítők nélkül is képes Red telefon piacra dobása azonban most újfent hátrébb tolódott.

Az amerikai Verizon és AT&T szolgáltatók november 2-án kezdik a különlegességet árusítani, míg az előrendelők október 9-én kaphatják kézhez – már ha több csúszás nem lesz. A Red augusztus 31-én pedig fejlesztői programot indít, és egy szűk, szerencsés kör kipróbálhatja a tömeggyártás előtti modelleket, bétás szoftverrel. Ennek a programnak és Houdini a neve. Tavaly a Hydrogen One Snapdragon 835-tel lett bejelentve, és kérdéses, hogy ez a Snapdragon 855 közeledtével mennyire lesz meggyőző a vásárlórétegnek. Persze nem az SoC ígérkezik az okostelefon fő vonzerejének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RED

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés