Új középkategóriás Motorola kezdett Indiában

A Moto G84 korrekt árat kapott arrafelé, papíron a hardver is jónak tűnik, kérdés, hogy látjuk-e majd mifelénk.

Úgy tudjuk, lesz ősszel új Motorola készülék az európai piacon, de hogy pontosan micsoda és mennyiért, azt egyelőre nem kötötték az orrunkra. Indiában viszont piacra került egy új modell, a Motorola Moto G84, mely alapján körvonalazódhat szemünkben, mi várható ősszel Európában is. Indiában egy kiszerelésben kerül forgalomba az új telefon, ez 12/256 GB-os és 19 999 rúpia az ára, ami 85 700 magyar forintnak felel meg mai árfolyamon.

A telefonban a Qualcomm Snapdragon 695 dolgozik ennyiért, így adott az 5G-s adatkapcsolat. A kijelző 6,55 hüvelykes 10-bites színmélységű p-OLED panel, felbontása 1080 x 2400 pixeles, frissítése 120 Hz, érintési mintavételezése 240 Hz. A Motorola azt mondja, hogy 1300 nitnél van a panel fényességének csúcsa. A kijelzőt egyedül a 16 megapixeles (f/2,45) előlapi kamera töri meg, ez apró körként lyukad be felül-középre.

A Moto G84 kijelzője
A Moto G84 kijelzője (forrás: GSMArena) [+]

A hátlapon három kamera helyett immáron csak kettőt találni, a széles látószögű kamera 50 MP-es (1/1,5”) szenzort és f/1,88-as apertúrát használ, megvan a mozgáskövető autofókusz és az optikai képstabilizálás is. A másodlagos kamera specifikációi már nem ennyire érdekesek, egy 8 megapixeles ultraszélesről van szó 118 fokos látótérrel, de fix fókusszal. A 4K-s videofelvétel lehetősége nincs, de az FHD adott 60 képkockás másodpercenkénti sebességig, illetve a szoftverben van éjszakai mód.

Ez a néni nagyon boldog a magenta színű Moto G84 telefonjával
Ez a néni nagyon örül a magenta színű Moto G84 telefonjának (forrás: GSMArena) [+]

Megvan a sztereó hangszóró is a készülékben, a multimédiás hangkeltőt a beszédhangszóró egészíti ki, van Dolby Atmos és Moto Spatial Sound támogatás, illetve a keret alján az USB-C csatlakozó mellett ott figyel a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó is. A beépített akku 5000 mAh-s, ehhez 30 wattos vezetékes töltés jár, a dobozban a megfelelő fali adapterrel.

Színválaszték a készülékből
Színválaszték a készülékből (forrás: GSMArena) [+]

Megvan a Bluetooth 5.1, a kétsávos Wi-Fi 5-ös modem, az NFC a hátlap alatt és a foglalat két nanoSIM-nek. A Moto G84 színeit a Pantone-nal közösen keverték ki, a fekete színű változat hátlapja üvegszerű műanyagból van, a világoskék és magenta viszont műbőr hátlapot kapott, ami kicsit egyedibbé teszi megjelenésüket.

(forrás: Flipkart) [+]

A készülékház mérete 74,4 x 160 x 7,6 mm és 168,3 grammot nyom, megvan az IP54-es minősítése, a kijelzőben pedig integrált optikai ujjlenyomat-leolvasót találni. Android 13-mal kerül forgalomba, a Motorola egy főverzió-frissítést és három év biztonsági támogatást ígér a mobilhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés