A Moto G széria aljára is betört a FHD+ felbontás

A Moto G14 már egészséges felbontással érkezett meg, ennek viszont a magasabb képfrissítés volt az ára.

A Moto G14 az idén januárban bemutatott Moto G13 utódja, olyan sokat viszont nem tesz hozzá a viszonylag friss elődmodellhez, hacsak a 6,5 hüvelykes LCD panel felbontását nem érezzük annak a 90 Hz-es képfrissítés árán. A HD+ manapság már valóban szembetűnő ekkora méret esetén, a G14 orvosolja is a helyzetet a FHD+ felbontással, de csak 60 Hz-es képfrissítés mellett. Mondjuk a hivatalos specifikációban továbbra is 720x1600 pixeles felbontás szerepel, hiába van hatalmas betűkkel feltüntetve a termékoldalon a FHD+, a különbséget érzékeltető GIF-nek meg pont vajmi kevés köze van a pixelsűrűséghez, inkább a HDR szemléltetésére lenne alkalmas, ha mondjuk támogatná a készülék, de sajnos nem.


[+]

De ez még mindig lehet elírás vagy rosszul megválasztott illusztráció, a lényeg, hogy a Moto G14 FHD+ felbontást kínál, sok egyebet viszont a G13-hoz képest nem  A Unisoc T616-os szett ugyan egy kicsit frissebb, mint a Helio G85, de összteljesítményben nagyjából egyenrangúak, grafikus képességekben viszont jócskán elmarad a MediaTek szettjéhez képest. Rendszermemóriából sem sikerült többet adni, marad a 4 GB RAM, de ezt legalább már fixen 128 GB belső tárhely kíséri, ami két szolgáltatói kártya használata mellett is maximum 1 TB-ig bővíthető microSD kártyával.

[+]

A kamerarendszer is megegyezik, csak az 50 megapixeles főkamerát ezúttal egyetlen 2 megapixeles segédszenzor kíséri, a szelfikamera viszont maradt 8 megapixeles és továbbra is opció a FHD 30 fps önvideó. NFC nem lett, de a jack csatlakozó és a Dolby Atmos sztereó hangzás maradt, az 5000 mAh-s telephez pedig elvileg mellékelik a 20 wattos adaptert, amivel kiaknázható a 15 wattos töltésteljesítmény, illetve továbbra is adott az IP52-es minősítés. 5G értelemszerűen nincs, a Bluetooth pedig 5.0-s verzióra degradálódott.


[+]

A Moto G14 egyelőre kék és fekete színben választható, de hamarosan elérhető lesz a Sápadt Lila és a Vajszínű modell is vegán bőrkötésben. Az egyetlen memóriacsomag (4/128 GB) 10000 indiai rúpiába kerül, ami nagyjából 43 ezer forintra jön ki átszámítva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés