Új Pixelhez új Pixel Watch?

A Google I/O-n még csak az előzetes érkezhet, a Pixel 8-cal viszont a Pixel Watch 2 is piacra kerülhet.

Két nap múlva tartja a Google az eddigi talán legfontosabb kütyüeseményét, pedig az I/O elsősorban szoftverfejlesztői konferencia. Itt debütál ugyanis a Pixel 7a és a várva-várt, hajlítható Pixel Fold, itt kaphatunk végre pontos információt a Pixel Tablet forgalomba kerüléséről, és eséllyel a két Pixel 8, illetve a Pixel Watch 2 is kap valamiféle kedvcsinálót.

Az első Pixel Watch a Google füles és mobil társaságában
Az első Pixel Watch a Google füles és mobil társaságában

Amúgy kevés szó esik a Google óráiról, pedig azóta, hogy a Fitbitet a keresőóriás felvásárolta, elvileg a szakértelem és gyártókapacitás is megvan a műfajban, igaz: a Pixel Watch-hoz idehaza még nehezebb hozzájutni, mint a referenciatelefonokhoz. A 9to5Google információi szerint márpedig készül a folytatás, és a Pixel 8-cal egy idősávban kerül majd a szerencsés piacokon polcokra, és folytathatja a Watch 2 a kerek referenciaórák sorozatát.

A Pixel Watch hátulról
A Pixel Watch hátulról

Bár az egyéves frissítési ráta elég sűrűnek tűnhet, a forrás emlékeztet: a Pixel Watchot a Google jó pár évig fejlesztette, így kerülhetett piacra 2022-ben a 2018-as Exynos 9110 chippel, így technológiailag már a megjelenéskor is elég korosnak számított. Azóta befutott az 5 nm-es Exynos W920, amit a W980 válthat a Galaxy Watch6 család esetében, és mivel mostanság roppant szoros a Google és a Samsung között a kapcsolat (Tensor G chipek például exynosos alapokon nyugodnak), esélyes valamelyik Samsung chip, esetleg annak egy Google variációja a Pixel Watch 2 esetében. Az új referenciaórával pedig friss WearOS verzió is jöhet, bár speciel ennek a fejlesztési üteme jóval lassabb, mint az Androidé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés