Újabb jelek a gombmentes Touch ID-re

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Apple némileg felébred, és a 2017-ben bemutatkozó iPhone-nál több komoly újítást is eszközöl majd. A hírek szerint ugyanis az idei generációs mobil még nem volt jelentősen eltérni az elmúlt két évben látott modellektől, ám bő másfél év múlva egy olyan eszköz láthat napvilágot, ami széltől szélig érő kijelzővel, valamint megjelenítőbe integrált Touch ID-vel hívhatja fel magára a figyelmet.


[+]

Ugyan első hallásra ez még eléggé jövőbeli dolognak tűnik, az Apple most bejegyzett szabadalma egy közeli megjelenésre enged következtetni, az információ pedig John Grubertől származik, aki eléggé otthon van az almás cég ügyeinek történésében. Az eddigi ujjlenyomat-olvasók optikai, kapacitív és ultraszonikus módszerekkel dolgoztak, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, az optikai például könnyen átverhető, az utóbbi változat viszont talán a legbiztonságosabb. Hogy aztán az Apple miképpen oldja meg, illetve mikor integrálja azt a készülékébe, még nem lehet tudni, de az biztos, hogy ezekkel az újításokkal és az AMOLED-re való áttéréssel valóban nagyot üthetnek a cupertinóiak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Mit szólna, ha így nézne ki 2017 iPhone-ja?

    Jövőre jelentős dizájnváltás várható az Apple mobiljánál, a Touch ID ujjlenyomat-olvasót például a kijelzőbe integrálják.

  • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

    Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés