Veletech 2012: Mobilok, kütyük, hardverek kiállítása

2010-ben egy meglehetősen családias hangulatú rendezvénnyel indítottuk el Mobile Meeting nevű rendezvényünket, amelyet tavaly már komolyabb környezetben, több kiállítóval és jóval több látogatóval ismételtünk meg. Az a körülbelül 1000 ember, aki 2011-ben ott volt, nagyjából sejti, hogy mire számíthat idén, de ahogyan tavaly is, most is szeretnénk egy újabb lépcsőfokkal feljebb lépni.

Ennek első eleme, hogy a rendezvény mostantól Veletech néven kerül megrendezésre. A mobilos vonalat ugyanis kibővítjük, hiszen ahogyan az általunk használt informatikai berendezések is konvergálódnak, úgy mi is azt látjuk, hogy egyre kisebb az eltérés az okostelefonok, a számítógépek, a navigációs berendezések és a szórakoztatóipari eszközök között, rengeteg az átfedés, számos cég több területen is jelen van, mi pedig szeretnénk egy olyan eseményt tető alá hozni, ahol minden gyártó bemutathatja a saját elképzeléseit, illetve rendszerét.

A Veletech 2012. április 14-én kerül megrendezésre. A kapukat délelőtt 10 órakor nyitjuk, és előreláthatólag este 7 körül zárjuk. A köztes időben rengeteg programmal, előadással, nyereményjátékkal készülünk, hogy a kiállítás megtekintése mellett is élvezetesen teljék az idő. A helyszín idén az Óbudai Egyetem Neumann János karának új épülete, amely a III. kerületben, a Bécsi út 96. szám alatt található. Az odajutásról, a parkolásról további információkat itt talál az érdeklődő. A rendezvényre belépési díj ellenében lehet bejutni, amelynek összege 500 Ft. 14 éven aluliaknak, 65 éven felülieknek és nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezőknek, valamint az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar és Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatóinak ingyenes a belépés. Az utóbbi csoportokba tartozókat (tehát a seniorokat és a diákokat)ezúton is kérjük, hogy a hátsó bejáratot használják, mert a Bécsi útról nyíló főkapunál a jegyvásárlással bejutókat szeretnénk zökkenőmentesen kiszolgálni.

A kiállítók listája – ahogyan az ilyen rendezvényeknél lenni szokott – még nem 100%-osan végleges, hiszen még két hét hátravan, de 90%-ban összeállt. Idén a következő cégek biztosan képviselik magukat a rendezvényen (ábécésorrendben):

A Veletech 2012-n kialakításra kerül egy játéksarok (stílszerűen Játékaréna lesz a neve), amelyet a Gameloft és az LG szponzorál - a legügyesebbek androidos Gameloft játékokkal gazdagodnak. A táblagépes játékosok egy Tegra Zone nevű részt is meglátogathatnak, amelyet az ASUS és az NVIDIA támogat. Az udvaron a Speedshop szervez helikopterversenyt, a RIM három darab BlackBerry telefont fog kisorsolni, a dr.Card pedig egy iPod Shuffle-t. Lesz moddingkiállítás, itt azt a Cooler Master számítógépházat lehet majd megnyerni, melyet a kiállító modderek a helyszínen készítenek el, továbbá lesz tuning is élőben az MSI támogatásával.

Szakmai programokban sem lesz hiány, hogy mikor és milyen előadásokat tartanak a cégek, az szintén a rendezvény oldalán nézhető meg. Fontos tudni, hogy idén külön programmal készülünk az idősebb látogatók számára, hiszen 2012 a generációk közötti szolidaritás éve az EU-ban, ezért olyan előadássorozatot kínálunk, amely közelebb hozhatja az idősebb korosztályt az informatika és a mobilkommunikáció rohamosan fejlődő világához. Ezekre az előadásokra természetesen a fiatalok is beülhetnek.

A helyszínen működni fog az egyetemi büfé, de korlátozott mennyiségű pogácsával idén is készülünk. Természetesen gondoskodunk az orvosi személyzetről, a biztonságról, a legalább 800 látogatót egyidejűleg kiszolgáló Wi-Fi hálózatról, a friss ivóvízről. Reméljük, hogy az idei Mobile Meeting Veletech is ugyanolyan jól fog sikerülni, mint a korábbi kettő, várunk mindenkit nagy szeretettel. Hamarosan (napokon belül) elérhető lesz az androidos alkalmazás, illetve egy részletes térkép is.

Április 14-én tehát találkozunk Veletech!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés