Videó konverter szoftvert adott ki a Nokia

A mobilon való filmnézés nem új dolog, már évek óta léteznek szoftverek, melyek a mobiltelefonra optimalizálják a számítógépen tárolt mozgóképeket. Symbian-ra az egyik legnépszerűbb a SmartMovie, ami a mobiltelefonra optimalizált, tömörített AVI állományokat készít videóinkból.

A napokban a Nokia letölthetővé tette saját konverter programját, a Nokia Video Manager-t. Tény, hogy elméletileg a mobilokon egyre jobb minőségben lehet mozizni, hiszen a hardver egyre gyorsabb, a kijelzők felbontása kiváló, ám kis méretük miatt még mindig sokan ódzkodnak a hangyamozitól.


Nokia Video Manager

 

A Nokia programja ún. H.264 szabványúvá tud átalakítani bármely mezei DivX/XviD/MPEG-2/MOV fájlt. Ez a formátum elvileg jó minőségű és relatív kis méretű - az Apple is ezt használja az iTunes-nál -, azonban sajnos nem minden telefon kezeli. Hivatalosan mindössze három modell, a 6290, a 6110 Navigator, valamint az 5700 támogatott, de elméletileg az N széria pár tagja is elboldogul az ilyen fáljokkal (N75, N76, N80, N93, N95). Külföldi fórumozók tapasztalatai szerint a népszerű Nokia modellek közül se az N73, se az E61 nem kezeli a szoftver által készített fáljokat, hang van, kép nincs.

A szoftver erről a linkről tölthető le.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés