Visszatért a tekerhető gyűrű a Watch6 Classicra

Legalábbis a Classic kiadásra. Nőtt a kijelző mérete és az üzemidő is mindkét modellnél.

A Samsungnál nem sokat törték a fejüket, hogy mivel újítsanak a Watch6 Classic kapcsán, miután az előző generációról eltűnő lünetta (az a gyűrű, ami a számlapot veszi körbe és forgatni is lehet) teljes joggal váltott ki csalódottságot. Úgyhogy a Watch6 Classic megint megkapta ezt a megoldást, de ha már így alakult, akkor át is tervezték ezt az alkatrészt egy vékonyabb és finomabban forduló egységgé, amitől a Watch6 Classic jóval elegánsabb darab lett, mint a legutoljára a Watch4 Classicon látott formavilág.


[+]

A valamivel nagyobb kijelző a sima Watch6-ot is jellemzi, itt ugyebár nincs gyűrű, vagyis az óratest teljes mérete kisebb. Mindkét változatból készül kisebb és nagyobb modell is, ez a Watch6-nál 40 és 44 milliméteres méretet jelent (28,7 és 33,3 grammos tömeggel, amely szíj nélkül értendő), a Classic kivitelnél 43 és 47 milliméterről beszélhetünk 52 és 59 grammos tömeggel. Ezekben 1,3 és 1,5 inches átmérőjű kijelzők ülnek 432 x 432, valamint 480 x 480 pixeles felbontással, zafírkristály felülettel. A gyári szíj a Watch6-nál sportszíj, a Classic esetén ökobőr.


[+]

Ha már szíjak: változott a kioldás módja, már nem két pöcökkel kell trükközni, hanem egy mozdulattal le lehet választani az óratestről a pántokat, az előrendelési akció is arról szól, hogy egy extra szíjat kapnak a vásárlók a termékekhez. Kicsit nőttek az akkumulátorok méretei, mindkét modellnél a kisebb változatban 300 mAh-s a telep, a nagyobb verziókban ez már 425 mAh-t jelent, a Samsung szerint 20%-kal jobban alakul majd az üzemidő az elődökhöz képest, vagyis a nagyobb akkus eszközöknél a két napnyi működés simán meglesz.


[+]

A hardver egy Exynos W930-as, kétmagos chip köré épül 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely mellett, a szoftver pedig a Google által fejlesztett Wear OS, de rá van öntve az órákra tervezett One UI  5. Újdonságnak számít a bőrhőmérsékletet mérő szenzor, amelynek adatait a menstruációs ciklus követéséhez és az alvási adatok elemzéséhez használja a szoftver, ez utóbbi az eddiginél részletesebb információkkal szolgál és sokkal inkább személyre szabott javaslatokkal igyekszik segíteni a felhasználót abban, hogy kipihentebben ébredjen. Érdekes módon az extrém sportolásra tervezett Watch5 Pro nem kapott ezúttal utódot, de az új szoftver nem csak erre, hanem a korábbi órákra is megérkezik majd.


[+]

130 és 150 ezer forinton indul a Watch6 augusztus 11-én, ha kell bele 4G (és eSIM), akkor további 20 ezer forinttal nő az ár. A Classic kialakítású modellek ára mérettől függően 170 és 180 ezer forint lesz, itt is 20 lepedőnyi extrát kell rádobni a mobilhálózatokon is működő változatokra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés