Windows Phone-t csinált valaki a Pixel 6-ból

Egy béta tesztelő az Android 13 korai verziójával telepítette a Windows 11-et.

Egyre szorosabb szálak fűzik egymáshoz a Windows és Android operációs rendszert: az előbbi eltanulta az utóbbira írt appok natív támogatását, a Pixel 6 családra elérhető Android 13 fejlesztői béta pedig tartalmazza a kernelszintű virtuális környezetet (KVM), amit egy ügyes felhasználó mindjárt ki is aknázott rootolt referenciamobilján.

Kdrag0nnak sikerült a Windows 11 ARM-változatát telepíteni teljes pompájában, és elmondása szerint Microsoft operációs rendszere a grafikai gyorsítófunkciók hiánya ellenére közel natív teljesítményen fut, még a jó öreg Doom is elindult.

Nyilván szó nincs a Windows Phone visszatéréséről, és az androidhoz fűződő, szorosabb viszony is azt jelenti, hogy a Microsoft maradni kíván annál, amihez a legjobban ért: az asztali környezetnél, sokféle masinán, erre példa a méretesebb, összecsukható Surface Neo.

A zsebbarát Surface Duo vonal így zöld robotos rendszert futtat, bár azt eléggé egyénire szabva. Ami a Pixel 6-ot illeti, szó nincs hivatalos Windows 11 támogatásról, a rendszert ugyanis kerülőúton sikerült telepíteni, és a puszta érdekességen túl mobilméretben nincs is sok értelme a dolognak, de azért elég menő a dolog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés