Rengeteget fejlődött a Microsoft Surface Duo 2

A teljesen egyedien értelmezett hajlíthatóság mellett csúcshardvert, magas képfrissítésű kijelzőt és ígéretes kamerarendszert kínál a Microsoft.

Néhány dupla kijelzős próbálkozástól eltekintve a Microsoft koncepciója jelenleg teljesen egyedülálló a piacon, amit idén csúcskvalitásokkal és kifinomultabb dizájnnal hangsúlyoztak a mérnökök. Nem mintha a tavaly alkalmazott Snapdragon 855 ne lett volna kellően potens, de idén már jár a Snapdragon 888-as szett 8 GB LPDDR5-ös RAM-mal, 128, 256 vagy 512 GB belső tárhellyel és 5G hálózati támogatással.


[+]

A két, összesen 8,3 hüvelykes kijelzőfelületet adó, 5,8 hüvelykes, 1892 x 1344 pixel felbontású, Gorilla Glass Victusszal védett AMOLED panel képfrissítése 90 Hz-re nőtt, támogatja az új Surface Slim Pen 2-t, a zsanér pedig összecsukott állapotban értesítésjelző és megjelenítő funkciót kapott. A toll mágnesesen illeszthető a készülékhez, ilyen módon tölthető is, ennek ellenére a 4449 mAh-s akkumulátor nem ismeri a vezetékmentes fogalmát, kábelen viszont elboldogul 23 wattal, csak a töltőfejet kell külön megvásárolni, ami ezen az árszinten továbbra sem valami elegáns.


[+]

A kamerarendszer is rengeteget fejlődött, kezdve azzal, hogy a három szenzorra már lehet rendszerként hivatkozni. A főkamera és a kétszeres optikai zoomot biztosító szenzor 12 megapixelen dolgozik optikai képstabilizálással (OIS), míg az ultraszéles látószögű modul 16 megapixelen rögzít. Lett sztereó hangzás és NFC, mindez pedig alig kerül többe, mint az elődmodell. Ami még mindig irtó sok, de a fejlesztéseket figyelembe véve mégiscsak örömteli, hogy sikerült megállni 1500 dollárnál, ami nagyjából 454 ezer forintra jön ki átszámolva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés