Hirdetés

WP7 blog: 40 millió WP7-es mobil jövőre

Gyakran érkeznek hozzánk különféle elemzések, melyekben a cégek általában az egyes gyártók, platformok és trendek hosszú távú térnyerését vizsgálják. Ezek általában viszonylag hosszú távra vonatkoznak, ami egy 4-5 éves időintervallumot jelent. A Gartner és az IDC elemzései például egyaránt arról számoltak be, hogy 2015-re a Windows Phone platform lesz a második legelterjedtebb a mobilokon. A Digitimes most egy hasonló témájú, ám lényegesen rövidebb távra vonatkozó elemzéssel jelentkezett.

A portál szerint a jövő évben eladott telefonok a következőképpen fognak alakulni platform szerint. A legnagyobb falatot az Android fogja kiharapni 57,6 %-kal, a második helyezett pedig az iOS lesz 18,1 %-kal. A Microsoft okostelefon-platformja viszont a harmadik helyre kúszik fel, a DigiTimes szerint ugyanis 2012-ben körülbelül 40 millió Windows Phone 7-et futtató készüléket adnak majd el, mellyel a redmondiak a piac 6 százalékát szerzik majd meg. A maradék 18,1 % a többi operációs rendszer között oszlik el, mint például a Symbian, a Blackberry OS és a bada.

dr. Kind

Azóta történt

  • WP7 blog: Decemberi játékajánló

    Bemutatjuk a Fusion: Sentinent és a Hasta la Muerte című játékokat, melyek kiváló kockulnivalóként szolgálnak az ünnepek alatt.

Előzmények