Hirdetés

WP7 blog: Decemberi játékajánló

Az ünnepek alatt az embernek gyakran nincs kedve felkelni a fotelból. A rekordmennyiségű bejgli elfogyasztása után sokszor arra sincs erő, hogy elvonszoljuk magunkat a számítógépig vagy a TV-ig, így jól jön, ha a telefonunk rendesen meg van tömve játékokkal. Ezekből ajánlunk most kettőt, melyekkel reményeink szerint átvészelhető a mézeskalácsban gazdag időszak.

A sort a Fusion: Sentinent névre hallgató alkalmazással kezdjük, amely a mobiltelefonokon ritkaságszámba menő stratégiai játékok közé sorolható. A történet szerint most végeztünk gépészként a nagy nevű Luna Academy egyetemen, a suli után pedig kapásból bedobtak minket a mélyvízbe. A küldetésünk az idegen világok elfoglalása, a csatában pedig hadvezérként veszünk részt. Három eltérő típusú egységből rakhatjuk össze a csapatunkat: a tank sok sebzést képes elviselni, a gyógyító megjavítja a sérült robotokat, a DPS pedig a magas sebzésével tűnik ki a tömegből. A telefonokon korlátozott számú beviteli eszközzel rendelkezünk, így sarkalatos pont az irányítás megvalósítása; ebből a szempontból is jól vizsgázott a szoftver. A játék grafikája nagyon szép, a modellek korrektül ki vannak dolgozva, az effekteken pedig szemmel láthatóan nem spóroltak. Érdekesség, hogy a játékot összeköthetjük az Xbox Live-on elérhető Fusion: Genesis programmal. Az alkalmazás 3 dollárt, azaz nagyjából 700 magyar forintot kóstál, letölteni pedig ezen a linken lehet; természetesen a próbaverzió is elérhető.

A Hasta la Muerte című játék története jóval sötétebb az előzőnél, ám ezt feledteti velünk a jópofa kétdimenziós grafika. Egy stratégia és akció hibridről van szó, a játékban a halál misszionáriusát alakítjuk, a cél a halottak lelkeinek begyűjtése és felszabadítása. Ehhez mindössze át kell gázolnunk a repkedő szellemszerű lényen, ám erre csak korlátozott időink van. Az óra lejártakor a lelkek elveszett, elátkozott szörnyeteggé változnak, melyek célja, hogy az örök vadászmezőkre küldje a főszereplőt. A több, mint 30 pályán keresztül tartó játékban főellenségekkel is csatáznunk kell, a harcban pedig a megidézhető segéd asszisztál a főhősnek. A patent játékmenet mellett a grafika megkapó, a hangok és a szkreccsbetétekkel megtámogatott zene is rendben van, így egy próbát mindenképpen megér. Az újrajátszási faktor viszont alacsony, másodszorra már nem sok kihívás van a játékban. A 3 amerikai dollárt, azaz körülbelül 700 magyar forintot kóstáló játékot ezen a linken lehet letölteni; természetesen a próbaverzió is elérhető.

dr. Kind

Előzmények