Hirdetés

WP7 blog: A számok bűvöletében

Alig egy hónapja adtunk hírt az ötvenezres lépcső átlépéséről, a Windows Phone 7 alkalmazásboltja újabb mérföldkőhöz érkezett. A Marketplace kínálata ugyanis nemrég átlépte a 60 ezres nagyságot, amely az előző tízezres küszöb abszolválásánál is gyorsabban ment.

A legutóbbi tízezer alkalmazás 25 nap lefolyása alatt került be a Marketplace-be, amely egy komoly gyorsulást mutat az előző tízezres mérföldkőhöz képest, a 40 ezerről 50 ezerre történő ugrás ugyanis 40 napig tartott. A szoftverek nagy százaléka (24951 darab) az elmúlt 90 nap alatt került be a kínálatba, az utolsó 30 nap folyamán pedig 11935 új címmel gyarapodott a piactér. A múlt hét lefolyása alatt például pontosan 3362 új programmal gyarapodott a piactér, amely 405-tel több, mint tavaly ilyenkor, azaz egy jókora növekedéssel számolhatunk.

Az OccasionalGamer névre hallgató portál adataira támaszkodva pedig egy újabb elemzés látott napvilágot a WMPowerUser égisze alól. Az iromány két aspektusban vizsgálja a gyártók részesedését a Windows Phone 7 platformon belül; különösen érdekes a Nokia helyzete. Ez alapján míg az összes eladott Windows Phone 7-es telefon között mindössze 4 százalék került ki a finnek gyártósorairól, a mangós készülékpalettán már más a helyzet. Az új generációs WP7-es mobilok között a patinás gyártó már 45 százalékos részesedéssel bír, amely egy kicsit több, mint a HTC által birtokolt mennyiség. További információért katt az alábbi grafikonokra!

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények