Hirdetés

WP7 blog: Januári helyzetjelentés

A nyugodt december után felpörögtek az események a redmondiak háza táján, a január ismét pörgősre sikeredett. A hónap vége felé újabb mérföldkőhöz érkezett a rendszerhez tartozó alkalmazásbolt, a Marketplace immár 60 ezer alkalmazást tartalmaz.

Idén január 10. és 13. között lezajlott a CES, azaz a Consumer Electronics Show névre hallgató rendezvény. Az eseményen a Microsoft is komoly erőkkel képviseltette magát. A bejelentések alapján a Windows Phone 7 platform hamarosan új játékokkal gyarapodik, a MiniSquadron, Doodle God és BugVillage alkotta trió mellé a Battleship névre hallgató program is hamarosan elérhető lesz a Marketplace-en keresztül. Emellett a redmondi cég egy különös meglepetéssel is készült: a SmokedByWindowsPhone névre hallgató játékban a WP7-es telefonokat kellett legyőzni különféle próbatételeken; erről a közeljövőben részletesen is beszámolunk majd.

A CES másik WP7-közeli résztvevője természetesen a Nokia volt, a finnek egy új telefonnal gyarapították a Lumia családot. A Lumia 900 névre hallgató modell 4,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, a borítása és a hardveres specifikációi pedig megegyeznek a Lumia 800-nál tapasztalhatóakkal. A gyártó emellett két új szolgáltatást is bemutatott. A Nokia Transport névre hallgató alkalmazás a tömegközlekedésben fog segítséget nyújtani, a City Lens személyében pedig egy kiterjesztett valóság (azaz angolul augmented reality) alapú szoftvert tisztelhetünk majd.

A hónap végén új ár-érték bajnokot avattunk a Windows Phone 7 platformon. A ZTE Tania egy átlagos WP7-es telefon árának kétharmadáért fog kezdeni kártyás csomagban, a kedvező feltételek mögött pedig egy korrekt mobil rejtőzik. A 4,3 hüvelykes képátlójú, 800 x 480 képpontos felbontású kijelzővel és 1 GHz órajelű processzorral szerelt készülék ugyanis mindent tud, amit egy WP7-es mobiltól elvár az ember. A készüléket múlt héten a Mobilarena TV egyik adásában is bemutattuk, azóta pedig egy részletes cikk is született róla.

ZTE Tania
ZTE Tania

Nemsokára pedig itt az MWC, február végén kicsiny szerkesztőségünk is felkerekedik, hogy egyenesen a katalán fővárosból közvetítse a bejelentéseket. Reményeink szerint a Microsoft is készül valami extrával, melyet természetesen azonnal be is mutatunk majd.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények