Hirdetés

WP7 blog: Smoked by Windows Phone

A Windows Phone 7 nagy erőkkel képviselte magát a januári CES rendezvényen, a microsoftos srácok pedig egy különös versennyel is készültek. A Smoked by Windows Phone névre hallgató verseny magyarul körülbelül a Windows Phone 7 által megalázva szavakra fordítható le, a célja pedig a rendszer gyors kezelhetőségének demonstrálása volt.

A dolog menete a következő volt: a résztvevőknek egy adott feladatot kellett véghez vinni, melyet a Microsoft munkatársával egyszerre kezdtek meg. A versenyző markát 100 amerikai dollár ütötte, ha gyorsabban be tudta fejezni a kiadott feladatot, mint a Windows Phone 7-es készülékkel felvértezett kihívó. Ilyen feladat például egy fénykép Twitterre történő posztolása, négycsillagos éttermek keresése a környéken, SMS üzenet küldése a megadott tartalommal és a Facebook-állapot frissítése, azaz elsősorban a mindennapokban megszokott tevékenységekre fókuszáltak. A microsoftos kolléga emellett folyamatosan a Twitteren lógott, folyamatosan posztolva a versenyszámok eredményét.

Mondanunk sem kell, a Windows Phone 7-et szorongató úriember igen jól helytállt, a pár napos rendezvény során mindössze háromszor kellett kifizetnie a 100 dolláros jutalmat. A versenyben a WP7 olyan telefonokat füstölt el, mint az Apple iPhone 4 és 4S, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Droid Charge és Droid Bionic, többféle BlackBerry és egy Palm Pre Plus, tehát a piacon jelenlévő platformok több esetben alulmaradtak. A 30 győzelem mellé egy döntetlen és három vereség is társult, a Galaxy Nexus és az iPhone 4S tulajai gyorsabban abszolválták a Twitterre történő képfeltöltést, a Motorola Droid Bionic tulajdonosa pedig az SMS-írásban kerekedett felül. Végül tehát a versenyek 88 százalékában a Windows Phone 7 nyert; a fenti videó is ezt demonstrálja.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények