Hirdetés

WP7 blog: Szinkronizált bevásárlólista a mobilon

A mai bejegyzésben egy , amely kihasználja a rendszer néhány mélyen integrált funkcióját. Egy bevásárlólistát fogunk készíteni, melyet bárkivel meg tudunk majd osztani, így a tartalmát is több helyről lehet frissíteni. Így például megoldható, hogy míg mi dolgozunk, a barátnő vagy barát összegyűjti a teendőket, a listát pedig akár vásárlás közben is lehet bővíteni.

Az egészhez mindössze egy SkyDrive-fiókra (egyszerűen ezen a linken jelentkezzünk be a telefonon is használt Live ID-vel) és az Office alkalmazásra van szükség, melyek a Windows Phone 7 rendszer szerves részét képezik. A SkyDrive-on egyszerűen létre kell hoznunk egy új OneNote dokumentumot, a társszerzőket pedig a fájl menü megosztás menüpontján keresztül választhatjuk ki. Az így elkészített fájl automatikusan megjelenik a telefonon található Office Hubban is, valamint természetesen a többiek által módosított tartalom is szinkronizálásra kerül.

A OneNote-bejegyzést pedig a főképernyőre is kiszúrhatjuk élő csempeként, így mindig azonnal látjuk a változtatásokat, ha a telefon kijelzőjére pillantunk. A cikkben vázolt megoldás pedig amenyire egyszerű, annyira hasznos, egy többszemélyes háztartásban nagyon jól jön a dolog.

dr. Kind

Előzmények

  • WP7 blog: Smoked by Windows Phone

    A CES rendezvényen a Microsoft egy különleges versennyel is készült, amely a WP7 gyorsaságát és az egyszerű kezelést hivatott demonstrálni.