Hirdetés

WP7 blog: Új Xbox Live játékok a láthatáron

A Windows Phone 7 mindig is erősnek számít a játékok piacán az Xbox Live integrációnak és a kellemes programoknak köszönhetően, a kínálat pedig nemsokára egy újabb csokorra való új játékkal bővül. Ezek között több híres régi játék WP7-es verzióját is megtaláljuk, jó néhányat pedig kizárólag a Windows Phone 7 platformon érhetünk majd el. Bár a megjelenési dátum nem ismert, már egészen sok részletet tudni lehet róluk; mai cikkben az érdekesebbeket vesszük górcső alá.

A Carcassone névre hallgató alkalmazás biztosan ismerősen cseng a táblajátékok kedvelői között, a program ugyanis a hasonló nevű díjnyertes stratégián alapul. A középkori díszletek közötti stratégiajáték során városokat és utakat kell építenünk, valamint szükséges lesz egy jól működő mezőgazdasági rendszer is, a cél természetesen a pályák meghódítása. Az Xbox Live támogatással rendelkező szoftverrel egy- és többjátékos módban is kockulhatunk, utóbbihoz természetesen internetkapcsolatra lesz szükség. A terjeszkedés során különféle kitüntetéseket szedhetünk össze, valamint egyre magasabbra juthatunk az online ranglétrán.

A Gerbil Physics név mögött egy érdekes logikai játék lapul, melyben néhány hörcsögszerű rágcsáló segítségével oldhatjuk meg a feladványokat. Mint a neve is mutatja, a program nagyban épít a fizikára, a kifejezetten aranyos grafika és a valamelyest hasonló játékmenet miatt nekem elsőre az Angry Birds ugrott be róla. A Microsoft Studios boszorkánykonyhájából kikerülő program természetesen Xbox Live támogatással érkezik majd, a hivatalos megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

A redmondi cég játékgyártó részlegétől az említettek mellett még öt további programra számíthatunk a közeli jövőben. A Pinball FX 2 személyében egy látványos flipperprogramot tisztelhetünk, amely az Xbox 360 konzolon már egy jó ideje hódító program mobilos átiratát takarja. A látványos grafika mellett új pályákat és egy nagyon komoly fizikai rendszert kapunk majd, természetesen Xbox Live-val felvértezve. A Shoot1Up egy shoot'em up stílusú akciójátékot takar, melyben a kis hadseregünk élére állva vehetjük fel a harcot a Föld uralmára törő lényekkel.

Wordament név alatt futó online logikai játék és a GeoDefense legújabb része (GeoDefense Swarm) mellett egy igazi klasszikus is érkezik a Windows Phone platformra, a méltán híres Sid Meier-féle Civilization sorozat egy újabb résszel gazdagodik a Revolution személyében. Emellett a szintén Sid Meier nevével fémjelzett Pirates! is megjelenik majd a redmondiak mobilplatformjára (igaz, ezt egy külső stúdió fejleszti), úgyhogy lesz mivel játszanunk az elkövetkezendő hónapokban.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények