Androidot futtató tablet érkezett az XP-Pen kínálatába

A 12,2 hüvelykes LCD kijelzőn 16 384 nyomásponton érzékel a mellékelt ceruza, ez az eszköz már számítógéptől vagy telefontól függetlenül működhet.

Az XP-Pen eszközei speciális vásárlói körnek szólnak: rajzolásra, retusálásra, szerkesztésre, egyéb grafikai munkákra való speciális kiegészítők ezek, melyek közül az Artist 13 Pen Display eljutott egyszer hozzánk, mert az már számítógép mellett telefonra kötve is használható volt. Viszont valljuk be, egy 13 hüvelykes rajztábla nem a leggyakoribb kiegészítő okostelefon mellé, így ugyan írtunk róla, az érdeklődés olvasói és szerkesztőségi oldalról is hamar alábbhagyott. Most viszont bekerült az XP-Pen portfoliójába egy Android rendszerű, teljesen önálló rajztábla, melyre már nagyobb figyelmet fordíthatunk. Egyrészt az androidos tabletpiac továbbra sincs túltelítve termékekkel, másrészt az EMR (elektromágneses rezonancia) alapú toll és a hozzá ígért 16 384 pontos nyomásérzékenység, valamint a papírszerű borítású kijelző is mind-mind olyan egyedi tulajdonság, mellyel a 494 eurós XP-Pen Magic Drawing Pad érdemessé válik figyelmünkre.


[+]

A készülékház 279 x 192 x 6,9 milliméter és 599 gramm, a dobozban jár hozzá egy védőtok is a weboldal szerint, színválaszték nincs, csak a képen is látható kékes árnyalatban készül a tablet. A beépített IPS LCD kijelző 12,2 hüvelykes, 3:2 képarányú, 2160 x 1440 pixeles felbontással, tükröződésmentes és ujjlenyomat-taszító bevonattal. Ami érdekes, hogy a frissítése csak 60 Hz, de lefedi a teljes sRGB skálát a megjelenített színeivel, az Adobe RGB színtér 82%-át, és az NTSC színtér 77%-át. A kijelzőben speciális digitalizáló réteg van, mely képes elvileg különbséget tenni 16 384 nyomáspont között, ha a mellékelt X3 Pro tollat használja az ember. Ezzel a kijelző közepén 0,5 mm-es, a kijelző széleinél pedig 1,5 mm-es maximális eltérést ígérnek. A dobozban található stylus rendelkezik programozható nyomógombbal is, az olvasási magasság 10-20 mm közé esik, és 2540 LPI-t ígér rá az XP-Pen. A tollhegy 1,65 mm-es, cserélhető, és az EMR technológiának hála nem kell a tollat töltögetni vagy párosítani a táblagéppel.

Az XP-Pen Magic Drawing Pad és a hozzá járó toll
Az XP-Pen Magic Drawing Pad és a hozzá járó toll [+]

MediaTek agya van a táblának, MT8771 SoC található a processzorában két 2,3 GHz-es Cortex-A76 és hat 1,8 GHz-es Cortex-A55 maggal, ARM G57 MC2-es grafikus gyorsítóval. A táblagép 8 GB operatív memóriát és 256 GB bővíthető tárhelyet kap, 512 GB-ig kezeli a microSD-ket. Az Android 12-es rendszerrel történő indítás 2024-ben megjelenő termék esetén erős szemöldökráncolásra adhat okot, a többi specifikáció pedig átlagosnak tűnik. A hátlapon van egy 13 megapixeles kamera, az előlapra egy 8 megapixeles egység jutott. A beépített akkumulátor 8000 mAh-s, ezt 18 wattal lehet tölteni maximum a Type-C csatlakozón keresztül. Van kétsávos Wi-Fi modul, Bluetooth 5.1 és négy hangszóró a tartalomfogyasztáshoz.

Teljes Android rendszer fut az eszközön, így rajzolás mellett minden tablettel elvégezhető feladatra is alkalmas
Teljes Android rendszer fut az eszközön, így rajzolás mellett minden tablettel elvégezhető feladatra is alkalmas [+]

A dobozban a tablet mellett található a toll, védőtok, nyolc darab cserehegy a tollhoz, töltőkábel, rajzkesztyű és egyes régiókban fali adapter is. Rendelni a gyártó weboldalán keresztül lehet, EU raktárból szállítják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés