Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izomman1

    senior tag

    Pár gondolat így hosszabb tesztelés után a Q3 ról.

    Standalone mód : Pár Quest játékot néztem ( igaz Q2 es játék ) – hát látszik a mobil VR színvonal nem egy PC kaliber amihez hozzá vagyok szokva távolba homályos játszani lehet így is, de nem az igazi aki PC VR hoz szokott, de nem is ezért rendeltem be.
    Screen door effect: Alig látszik, de azért látszik ha kicsit megpihen a szemed és nézed. Nem zavaró , de látszik nincs semmi ugrás felbontásba G2 után kb azonos ha! VD vel tolod vezeték nélkül VA1 10 bitbe.. akkor ha goodlike módba teszed wifin keresztül akkor elér középen is a kép élessége a G2 őt.
    De csak akkor egyébkén link kábelen keresztül mivel nincs VA1 es codec .. ezért nem éri el közép kép élessége a G2 szívonalát nem sokkal marad el kb 5-10 % al . Artifect minimális mind a két verzió esetén de azért néha néha elő jön .
    Késleletésem 35-45 között mozgott azért észrevehető egy FPS Onward esetén hogy őszinték legyünk nem azonos egy lézeres PC VR al vezetéken . Ott azonnal leköveti a kéz mozgásodat ahogy tartod a fegyvert itt kis késleltetés van lehet játszani így is , de nem egészen 100 % élmény néha azért zavaró még egy AX 3000 es Assus routerrel is.
    Kábelen a késleltetés ok mert vezeték, de ott nincs AV1 támogatás.. lesz szerintetek az Oculus dolgozik rajta? Az lenne az igazán jó.
    A lencsétől nem vagyok elájulva ok tiszta az egész, de az utolsó 10-15% nál a lencse szélén itt is homályosabba kép de lehet én már csak középre nézek nekem túl nagy különb A 3d hatás ok , de a bionocular overlap kisebb mint a G2 esetén..
    FOV kicsit nagyobb mint a moddolt G2 esetén. Szoftver támogatás jobb kb 20-30 % al a moddolt VR tartalmak is jobban mennek teljesítményben több FPS- t kapsz.
    A követés egészen jó nincs a headsethez közel tartva a kontollert tracking vesztés egészen kiválló
    VD esetén a rotuterem egészen hihetetlen 2400 mb / secet nyom (160 hz en ) ami egészen durva közel a rotuerhez lent a nappaliban leesik 500-600 ra leesik de ott is a késletetésem nem megy fel 50 felé.
    Viszont lehet kövezni lapos föld hívőnek hinni, de szerintem közvetlenül a fejnél ekkora adatforgalom nem egészséges Lehet én vagyok a bolond és őrült, de én érzem, hogy ha 1-2 órát nyomom így akkor a fejem az agyam környékén kicsit lezsibbad az egész van különbség ha offline veztéken használom az eszközt és ha wifin ilyen 2,4 gb/sec sebességgel közvetlenül a szemem előtt szerintem aki ennyire bízik ebben az nagy hibát követ el később az egészségére így én vissza küldöm
    Egyenlőre vezetéken használom kizárólag PC VR ra még nem döntöttem el megtartom e vagy nem.. kiváncsi vagyok az új címekre hogy eléri e a PCVR minőséget vagy nem (Assasins Creed Nexus és Asgard Wrath 2) - Standalone módban mivel a gép maga generálja az adatot a chip sztem nincs egészség kockázat , de a színvonal nem biztos eléri egy átlag PC telesítményét grafikailag itt jól taglalja a srác miért jobb egy Blade and Sorcerery és miért nem annyira jó az Assassins : [link]

    Másik fájdalmas pont a kényelem egészen elképesztő. zsibbad az arcom tőle úgy szúr nyom ez az átkozott párna szerintem direkt ilyen szivacsot tettek bele, hogy vedd az uj facial interfacet meg vegyél pántot mert az egész orrnehéz és brutálisan nyomja a fejet majdhogynem fél óra után zsibbad az arcom.
    nagyon minimálisan húzom meg ezért a pántot, hogy ne nyomja a fejem az arcom úgy még elviselhető de egy bőr foam elkél hozzá VR cover rulez ha lenne már végre ( már borítást lehet venni rá de akkor FOV vesztel vele ami amugy se óriási de még jó és elfogadható )
    Aksi idő is elég rövid de egy olyan link kábellel amivel folyamatosan töltheted a készüléket és használhatod is ez kiküszöbölhető .
    Lehet túl Hipohander vagyok ( szeretem a VR és a technologiát ) de én a fejemnél pár órás wireless után érzem valami nem oks kicsit furcsa nem tudom megfogalmazni de tompítja a fejem az agyamnál valamit csinál ez a 2,4 gb/sec sebesség azért ez elég giga adatforgalom amit nyom a VD
    Valószínűleg az Oculus is inkább azért erőlteti a standalone módot és mert az veszélytelen és tudja micsoda per bár mi lehet ebből a wireless technológiából ezért ez nem is egy annyira hivatalos felhasználási módja az eszköznek.
    Bele ástam a témában magam egy kicsit és ezeket találtam csak szerettem volna figyelmeztetni a csapatot jobb vezetéklen maradni akinek nem inge ne vegye magára mindenki azt csinál amit akar én küldöm vissza az ASSUS routerem nem ér az egész ennyit hogy beteg legyek több órás VR után évekig ugyanis ahol a mobil és a VR veszi a jelet ott erősebb sokkal a sugárzás természetesen a 5 ghz et nem tudod kikerülni van mindenütt már , de a vételi eszközöknél a legkárosabb és legsugárzóbb az egész 2-3 m után már majdhogynem elhanyagolható ezt pedig 2-5 cm re használod a fejed mellett nagyon extrém sebbesség mellett extrém körülmény között ha ez nem káros akkor nem tudom mi tud az lenni itt van pár videó a témával kapcsolatban professzorok véleménye doktoroké és tudományos módszerekkel műszerekkel vizsgálták a dolgot + csirázási kísérletekből is látható mit tesz az élő szervezetekkel az eszköz közvetlen közelről :
    [link]
    [link]
    Nem probléma ha lehülyéztek nem számít nem azért írtam ezeket a gondolatokat le ez csak az én véleményem egyébként nem lenne rossz eszköz ha javítja az ember a hiányosságait . Remélem egyszer vezetéken is lesz AV1 támogatás mert igy 10 % ban kb a kép élesség elmarad VD hez képest.
    Bár ha megjelenik egy Valve Index 2 csak vezetékes verzióban PC VR ként szerintem dobom a Q3 at érte az fix mert annyira a mobil VR nem nyűgözött le eléggé gyenge minőség PC VR hoz képest!
    Lehet anyázni úgyis léptem de mivel korrekt és jószándékú ember vagyok ezért beírtam én mire jöttem rá és hogy értékeltem ezt a csoda „eszközt” ami biztos sokaknak nem fog tetszeni mert védik a játékszerüket foggal körömmel telesen elvakultan. ( Ezért ez lesz az utolsó hozzászólásom nem fogok válaszolni nem akarok vitatkozásokba bele menni ) Peace !

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák