Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz FunPro #136994 üzenetére

    A mozibajárók többsége ma sem rohangál VR-ben, és lefejezős videókat sem néz. Jó, téged nem fogott meg, tiszta sor, nincs ezzel semmi baj, én pl. az Avatar körüli felhajtást nem értem. Én az Alien-t gyerekként kezdtem el nézni, egy olyan korban, amikor nagyon mentek VHS-en a gumiszörnyes, maszkos horrorok a tékából. :)

    De most gondolkodom, mi az a valóban régi nagy film, amit csak mostanában láttam először, de nem nagyon ugrik be, bár azok többségét rég láttam, de főleg 20+ éves fejjel, a filmek is 20-30 évesek voltak már akkor is. Engem mindig megtalált a hangulat, ha volt a filmben. The Thing is nagy kedvenc, azt biztos, hogy jóval később láttam először, mint az Alient.
    Régebbi filmekkel jobban tudok azonosulni, mint régebbi játékokkal, pedig a játékbizniszben is benne vagyok 20+ éve, Wolf3D, Duke Nukem, Quake, Red Alert sok órát vettek el, de ma valahogy egyikre se tudom már rávenni magam. Nem tudom, hogy a játékmenet, vagy a grafika miatt. FPS-nél a játékmenet is lehet, mert pl. pár éve a Bulletstorm-to sem élveztem, új Serious Sam, Doom is unalmas nekem, Shadow Warrior is, a 90-es évek ős-FPS-einek a stílusa ma már kevésbé működik nálam. A régieknek meg a kockás, baltával faragott grafikája zökkent ki, míg ugye filmeknél ez nem fordulhat elő. Persze mókásak a 40 éve futurisztikusnak gondolt dolgok, hogy képzeltek el a 80-as években egy korai 2000-es éveket, de alapvetően régen is igaz volt, ha van pénz és ötlet egy filmhez, akkor az jól néz ki, akár még ma is. Nekem a 80-as évek praktikus effektjei, a makettek, maszkok, stop motion animációk mai napig tetszenek, persze azt is megértem, ha valakinek nem, bár szerintem Tom Savini vagy Stan Winston munkái a mai modernt CGI-t is leverik.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák