Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz parandroid #56101 üzenetére

    Az én véleményem a következő:

    az első résztől kezdve figyelemmel kísérem a sorozatot, megvan a 3. részig (mármint AC3-ig) bezárólag mindegyik.

    Az első rész igaz, hogy repetitív, de szerintem ha rákapsz a sorozatra, akkor később bánni fogod, hogy nem azzal kezdted.

    Egyrészt minden ott indul, ha sztoriban nem is kötődik szorosan a 2. részhez, de a Revelationsban már sok lesz a visszatekintés, és ott dob a hangulaton, ha megfoghatóbb a "múlt".

    Másrészt az első résznek teljesen saját hangulata van, ami egyik részben sincs meg a követőkből. Ez nem a reneszánsz Itália, hanem a középkori arab világ, annak minden szürkeségével, mocskával és grandiózusságával. Ez a leg-földhözragadtabb, (van ilyen szó?) engem ebben a részben fogott meg legjobban az "assassin" lét morális dilemmája, amiről már többször írtam is ebben vagy a másik topicban. (szerk: nem, itt)

    Harmadrészt ez jelenti a legnagyobb kihívást, ahogy haladsz előre a történetben, egyre több lesz a kütyüd, és a Revelations-ra már annyira erős leszel, hogy gyakorlatilag kihívást azt nem sokat fog jelenteni a játék. Az első részben még azért akad kihívás bőven, ide kell a legtöbb skill.

    Negyedrészt azért ha megnézed a dátumot, amikor készült a játék, és először felmászol egy toronyra (már a torony kidolgozottsága is mesés) akkor konkrétan lef@sod a bokád, amikor először szemed elé kerül a látvány. Ugyanez megvan a következő részekben is, de rám itt valami frenetikus hatással volt a látvány. Konkrétan a levegőt kapkodtam. A második ilyen akkor volt, amikor a következő részben beértem Velencében a Szent Márk térre. Voltam ott, te is biztos voltál, és azért az piszkosul hatásos, amikor egy ismert, létező helyen játszol, méghozzá úgy, hogy a látott, ezerszeresen védett műemlékeket mászhatod meg... brrr... kiráz a hideg.

    Emellett meg kell jegyezni, hogy sokkal repetitívebb, mint a következő részek, kell hozzá némi elszántság, én is két lépcsőben vittem végig, de szerintem megéri a belefektetett időt.

    Nem feltétlenül kell (-ett volna) a Revelationsig megvenni, szerintem egy év alatt elég két részt végigvinni, különben a későbbi részek is unalmassá válnak. Be kell osztani, mert mégis csak egy stílus, egy hangulat, egy játékmód, és a legfinomabb ritz-keksz is unalmas lesz egy idő után. Ha már megvetted, akkor mindegy, oszd be :)

    @arty: semmiképpen nem szabad szerintem kihagyni a BH-t, hiába nem túlzottan fő szál, nagyon sokat ad a játékhoz, és az egyik legélvezetesebb rész. Csak a fő szálra koncentrálni pedig szerintem hiba lenne bármelyik résznél is, én órákat tudtam csak városnézéssel, sétálgatással tölteni, figyeltem az embereket, hallgattam amit beszélgetnek (!), szívtam magamba a középkori arab világ vagy a reneszánsz olasz környezet hangulatát. Az egyik legnagyobb erénye ezeknek a részeknek, hogy világot, hangulatot teremtenek, ezt szerintem nem szabad figyelmen kívül hagyni, inkább le kell tenni a kétharmadánál egy hónapra, de ki kell belőle szedni az utolsó cseppet is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák