Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz djculture #57617 üzenetére

    Nem fog eljutni perig, egyrészt a dolog értéke miatt, másrészt ebben az ügyben az ügyészség szóba sem fog állni vele. Ügyvédet persze fogadhat, bár a dolog természetéből fakadóan kétlem, hogy akár egy profi nyerni tudna, de legalább párszázezret rákölthet addig is. Abból induljatok ki, hogy ha ugyanez egy autóval történik, akkor is bukta van, a legjobb esetben a károsult (aki a lopott autót vette) polgári peres eljárásban megpróbálhat kártérítést kiharcolni a kereskedőtől, de még ott is nullához konvergál az esély, hogy lesz belőle valami, a költségek meg csak gyűlnek. Szóval jó poénnak tűnik, de értelme semmi, persze ha rám hallgat,mindenki azt csinál, amit akar.

    A per egyébként ott van, ahol a feljelentést teszik, kivéve persze, ha áthelyezik az ügyet más bíróságra túlterheltségre hivatkozva. Bár meggyőződésem, hogy ebből semmiféle per nem lesz, még ha emberünk tényleg komolyan gondolja az ügyészségesdit, akkor sem.

    És ezt egyébként a kiadó is pontosan tudja, amellett, hogy abban is 100%-ig biztosak, hogy jogosan jártak el (én is biztos vagyok ebben egyébként, nem mintha bármit számítana), és nem mellesleg nekik tényleg van ügyvédjük is, akit úgyis átalányban fizetnek, tehát nekik ez semmiféle költséget sem fog jelenteni.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák