Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz natë #105995 üzenetére

    "Ha nem ért hozzá, az életben nem tudja reprodukálni."

    Ahogy pontos GCam verzió és letölthető config fájl hiányában a fenti S21 Ultra képeket sem. Én ilyen értelemben nem érzek különbséget.

    (#105996) Plazmacucci:

    "Windows mobilok nyers képe olyan, mintha már lenne benne ez az."

    Videós topikban láttam egy jó hsz-t a raw előhívás lépéseiről: [link]
    Mondjuk ez arról szólt, hogy mennyire más tud lenni két különböző szerkesztőben megnyitva ugyanaz a raw fájl, de egyben azt is jól mutatja, hogy valójában mennyire is "nyers" az a kép, amin te elkezdesz dolgozni.

    Vignettálás, lencsetorzítás és hasonlók korrekciója is változó, hogy bele van-e ágyazva. Vagy ami pl ProRAW és Expert RAW képekre jellemző, hogy már élesítve és zajszűrve van, amit le sem tudsz venni róluk. De amiken ez nincs, azokon is modelltől és kamera app-tól függően különböző default értékeken vannak legalább az élesítő és zajszűrő csúszkák.

    Amikor megvettem az FE-t, csináltam IMX234 vs IMX555 raw tesztet. 0-ra levettem az élesítést és zajszűrést, mert még így látszik legjobban a szenzorok közti tényleges különbség, nem úgy, ha két különböző alapértelmezett értéken hagyom őket. Viszont innentől módosítottnak számít, amit a szabályok szerint a "művészkedős" topikba kellett volna tennem, nem pedig oda, ahol ehhez kapcsolódó releváns beszélgetés szokott zajlani...
    Mondjuk tény, hogy nem is szólt érte senki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák