Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz 4ron #19099 üzenetére

    A vászon nagyon egyszerű. A legolcsóbb, ha útba esik egy ikea, TUPPLUR fehér 200x195 roló (az első szám a szélesség) 10eft alatt. [link]. Ha keretre akarod feszíteni, akkor persze lehet az olcsóbb is jó, fektetve, pl 120x195 vagy ami passzol.

    Én vettem spéci vásznat, ami a drága 200 ezer feletti feszített szettek felső rétegeként szokott lenni. 10es volt négyzetmétere. De valójában az is csak egy fehér pvc lap, aminem a nézett oldalába belepréseltek rács mintát ("diamond"), a hátulját pedig ezüst színűre fújták, hogy ne világítson át rajta a fény. Szóval ilyet feszítettem fel egy saját barkácsolású fa keretre. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem lett volna egyszerűbb és olcsóbb az ikea roló.

    Ilyen könnyű szerkezetű vásznat vagy rolót meg akár stabil falra szerelt gázscsőre is fel lehet akasztani.

    Talán nagyobb fényerejű vetítővel lenne kis különbség, de valsz a hype nagyobb a spéci vásznak körül, mint a valós képesség. Nekem ledes dlp lg van, mint ez csak nekem a 600as. De ma már van közeli vetítésű fajta is az alsóbb szegmensben, de az is kis fényerős. Meg persze a kínai lcd + led-es megoldások még mindig fele-harmad annyiból megvannak.

    Azt is kalkuláld bele, hogy vagy tripodra vagy mennyezetre, valahová oda is kell állítani :) Múltkor barkácsoltam fa állványt, hogy a kisszobában állandó helyre a mennyezet alá kerüljön. Sokat számít az is, hogy sötét színű a fal a környékén, mert a vászon fénye a falról visszaverődve sokat emel az alap világosságon. Olcsó pesti textil üzletből rendeltem sötét függöny anyagot. Dekorációnak meg kínai zuhanyfüggőny :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák