Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacizone

    csendes tag

    válasz Dr. Gonzο #24882 üzenetére

    Nem értem miért vágják maguk alatt a fát azzal, hogy olyat ígérnek amit nem tudnak teljesíteni.

    1. A stock valójában nincs stock-on, teljesen a dropshipping modelt követik: előbb eladják, aztán rendelnek a termékből, amiről esetleg kiderül, hogy éppen nincs is annyi... vagy nem olyan... vagy bármi
    2. Az EU Express nem express és a "költségmentessége" is esetleges, amiben senki nem bízhat. Arról nem beszélve hogy ez normálishoz képest emelt sebességet kellene hogy jelentsen. Faszért nem az a neve hogy "EU Delivery", és akkor senki nem akarná rajtuk az "express"-t számonkérni, csak a "delivery"-t.
    3. A 10-25 nap valójában akár 60 is lehet? Mi van? Ki akar várni a mai világban egy webáruházban megvásárolt termékre 60 napot, akár Kínából is, a légi szállítás korában?
    4. És ami a legrosszabb: akár a 60 nap elteltével is elállhatnak, még refund mellett is, te meg újra kezdheted a keresgélést.

    Egyszer már megjártam egy tablettel a tinydeals.com-on, akkor megfogadtam, hogy soha semmi értékeset ezektől, max kis mütyüröket és hülyeségeket rendelek.

    Most meg bedobták az ellenállhatatlan akciót, sokan ráugrottak - de ha közben semmi nem igaz az egészből...akár jóskapista is meghirdethette volna a jófogáson.

    Értem, hogy ők azért szeretnénk globális piaci tényező lenni, de a megvalósítás olyan "kínais":
    - egyoldalú, csak a saját érdekeiket nézik, a fizetéstől kezdve úgy érzik hogy diktálhatnak
    - jogilag igyekeznek egyoldalúan előnyösen levédeni magukat.
    - alapvetően problémás helyzetben képtelenek a hosszútávú terveikre, a márkájuk építésére és hitelességére koncentrálni, és nem törekednek a win-win szituációra, hanem csak az számít, hogy "nálunk a zsé..."
    - a "költségmentességről", a számla összegekről ne is beszéljünk...nem csodálom hogy vége lette ennek a gyakorlatnak. Ha ma az Amazon.co.uk-ről rendelsz magyar szállítási címmel,akkor a magyar áfá-t számolja rá plusszba... zárulnak a kiskapuk.

    Szóval igen, én is itt nyavalygok, ahelyett hogy megvettem volna a MediaMarkt-ban, stb.. csak az a baj, hogy olyan dologról van szó, ami máshol nem kapható, csak a Gearbest-en és nem igazán van helyettesítő termék - ezen az áron. Ettől függetlenül fejleszthetnék magukat, mert már akár közép távon dobhatják a gearbest márkanevet és kezdhetik majd újra a "bestdevice"-al vagy valami hasonló fantáziadús elnevezéssel.

    Van fejlődés az évek alatt nem mondom, de még nincsenek ott ahol kell, főleg mentalitásban.

    UPDATE - a mai gyöngyszem:

    "The exact shipping time may also be affected by factors such as customs, remote locations, peak shipping periods, Holidays and Festivals, inclement weather and operational issues impacting the shipping company.
    I have contacted the shipping agency to check it. And the shipping agency needs 5-7 business days to trace your package from their end.We will take further action for you when we have the result.Please kindly wait 7 days more. "

    Konkrét kérdésekre semmi konkrét válasz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák