Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bertokl

    tag

    válasz vandor01 #25424 üzenetére

    Én egy hónapig egyáltalán nem szoktam követni az ázsiából érkező rendeléseimet, hogy ne bosszantsam magam ezzel. Hogy melyiket mivel hozzák, szerintem nem is fontos, felőlem léghajóval is hozhatják, csak nálam kössön ki. :) Meg persze, ha sürgősen kellene bármi, biztosan nem is 8.500-9.000 km-ről rendelném meg. :)

    Úgy látom te is szívesen rendelsz onnan, lehet tudod, hogy a regisztrált küldeményekért nem a gyorsaságuk miatt kell fizetni 1-2 dollárt, - hiszen nem is azok, - hanem a követhetőségük miatt, illetve, hogy nem kínai állam által támogatott posta végzi a szállítást, hanem profitorientált nyugati cégek.
    Kb. 4-5 évvel ezelőtt kellett visszaküldenem egy telefont Kínába, külön értékbiztosítás nélkül is 3.000 Ft fölötti összegbe került, a pontos árra már nem emlékszem. Nem tudom, hogy manapság mennyivel kerülne többe a szállítás, de azóta sokszor elmondtam már ismerősöknek, ha nem tetszett nekik, hogy nincs free shipping, hogy adjanak fel egy üres borítékot Kínába, aztán kezdjük újra a beszélgetést. :)

    Ha nagyon sürgős egy termék, mindenképpen az expedited shippinget érdemes választani. Most az ünnepek miatt egyébként is természetes, hogy sok csomag a megszokottnál hosszabb idő alattt érkezik meg, szerintem nem éri meg emiatt ennyit mérgelődnöd.

    A gearbest népszerűsége elsősorban az olcsósága miatt van, és szerintem nem lehet azt mondani, hogy a szállítási díjakkal szeretnének haszonra szert tenni.

    Pár hete konyhai csaptelepet kerestem, - mert még azt is olcsóbb sokezer km-ről rendelni, mint itthon megvenni, - és a dealmachine-en találtam is egyet, ami igazán tetszett. Kizárólag emiatt regisztráltam és csak a fizetés előtti utolsó lépésnél szembesültem a szállítási díjjal. Azt hiszem ez az az összeg, amire már tényleg azt lehetne mondani, hogy aránytalan:

    Meg is rendeltem rögtön, de inkább egy másikat, mégpedig a banggoodról, ingyenes szállítással.

    Lásd a jó oldalát, világlátott, "madárlátta" cuccokat kapsz majd, ha türelmesen kivárod. :) Az én cuccaim lehet nem is jártak sosem Kazahsztánban, talán nyugdíjas éveimben elviszem majd egyszer őket, ha már nem volt ilyen szerencséjük. :)
    Nem húzni akarlak, csak hülyéskedek, szerintem feleslegesen hangolnod magadat a Gearbest ellen, és ez neked okoz több bosszúságot, nem nekik.

    Jó sokat írtam, a lényeg az, amire a többiek is - nem túl kifinomult cizelláltsággal - utaltak, hogy a kínából történő rendelés türelmet igényel. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák