Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    senior tag

    válasz Wendelke #6249 üzenetére

    Ahogy látom még nem kaptál érdemi segítséget.
    Az a véleményem némi csillagászattal kapcsolatos gyakorlati ismeretemre alapozva, hogy távcsőből nem érdemes megvenni az ismeretlent.
    Egyszer kell megvenni egy "normális" kategóriát és az ha jól tárolod és nem ejted le akkor egy emberöltőt kibír. Nem írok kis regényt de ha budapesti vagy akkor annyira szerencsés helyzetben vagy, hogy el tudsz menni az ország két legnagyobb távcsőboltjába: BTC és Makszutov.
    Ha nem szeretnél mellé lőni akkor elmész és kipróbálsz pár távcsövet ami a zsebednek megfelel és azt veszed ami jobban tetszik.
    Méret és nagyítás terén kell még kitalálni mit is szeretnél. Ha kirándulsára vinni is szeretnéd és nem csak megvenni akkor kompakt távcsövet keress, egy két kilós nagyobb darabot nem szívesen fogsz a nyakadba akasztani és cipelni. Ha inkább a csillagos eget kémlelnéd akkor fontos a nagyobb front lencse átmérő mert azzal több fényt gyűjt be illetve a nagyobb nagyítás is előnyös. Ellenben nem érdemes arra alapozni, hogy majd a nagyobb nagyítás biztosan jobb is lesz mert minél nagyobb a nagítás annál nehezebb lesz kézben "megfogni", hogy ne remegjen a kép. Egy 10-12x50-es távcső ilyen célra egész jó, túrához inkább egy kisebb 6-8x max 40-es távcsövet akánlanék. Egyik ismerősöm pentax jupitert vett, ez 10e körül kapható és elégedett vele. Állítólag jót is ki lehet fogni a lidl-ben kapható saját márkás távcsőből, én egyszer belenéztem de annak "fakó" képe volt.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák