Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PiEm-14B

    csendes tag

    válasz PiEm-14B #7119 üzenetére

    Íme az ígért Ganzo G302B és G202 laikus összehasonlítása.
    Mivel ez utóbbi ajándék lesz, ezért kipróbálni (vágni, fűrészelni, stb) nem tudtam.
    A dobozokról nem csináltam képet, de a lényeg, hogy a 3-mas széria egy szebb fekete dobozban jött, míg a 2-es egy egyszerűbb karton dobozban.
    A tokok teljesen egyformák.
    A szerszámok súlyra és anyagra egyformák.
    Az arany színű bitek tartoznak a 3-mas szériához, míg az ezüst színű a 2-eshez. Előbbi CR-V típusú, ami gondolom Chrome vanadium-ot jelent és elvileg tartósabb lehet, mint a másik széria.
    A fekete szerszám sokkal tetszetősebb. Ez valószínűleg nem a 2-es és 3-mas széria közötti különbség jele, inkább a fekete felárnak tudható be. A szürkével az a bajom, hogy nem olyan szép, mint a képeken, tehát nem fénylik annyira, nem ezüstös, nem inoxos, pusztán teljesen egyszerű gagyi szürke. Ráadásul a középen lévő bemart részen lévő Ganzo felirattól nekem olyan régi ipari szerszám feelinget keltett, nekem az pláne nem jön be rajta.
    A 3-masban cserélhető a vágó penge, a 2-esben nem.
    Maga a fogó szerszám kinyitása, rugózása, fogása szerintem kb. egyforma.
    A 3-masnál sokkal könnyebb kinyitni a végéből a pengéket és egyebeket és ha teljesen kinyitja az ember, akkor ott marad és csak a retesz meghúzásával csukható vissza, tehát véletlenül nem csukódik be. Talán pont ennek a funkciónak a hiánya miatt a 2-esnél nehezebben járnak a pengék, viszonylag nehéz kinyitni őket. A 3-mason ráadásul a két szélsőn van egy bütyök, amivel könnyebben nyitható az a két penge.
    A kések és fűrészek élei szerintem egyformák.
    A 3-mason jobban tetszik a kés elhelyezkedése, de ez kevésbé fontos, sokkal inkább jobb benne viszont az, hogy hegyesebb kialakítású.
    A recés kést nem próbáltam, nem tudom melyik lehet a jobb, viszont a többi cucc, az mind egyforma és ugyanott is helyezkednek el.

    Összességében szerintem csak annak éri meg a 3-mas széria, aki nagyon sokat használja. Akinek csak jó ha van, inkább vegyen 2-est mert jóval olcsóbb, viszont én mindenképpen fekete színűre szavaznék. Bár a képek alaján nem egyforma kidolgozásúnak tűnnek a nem fekete 2-esek, így lehet, hogy másik modell tetszetősebb is lehet akár.

    [Tokok]
    [Egymás mellett csukva]
    [G302-B]
    [G202]
    [Egymás mellett nyitva 1]
    [Egymás mellett nyitva 2]
    [Fekete cuccok 1]
    [Fekete cuccok 2]
    [Szürke cuccok 1]
    [Szürke cuccok 2]
    [Az összes bit]
    [Bitek közelről]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák