Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hpsafl

    tag

    Free Soldier kemping sütő teszt

    Tulajdonságok:
    Befoglaló méretek összecsomagolva tokjában: 140x170x30 mm
    Befoglaló méretek összerakva: 121x137x150 mm
    Súly (tokkal): 648 gramm

    Előnyök:
    - Kis méret
    - Könnyen összeállítható
    - Hasznos funkciók
    - MOLLE rendszerű tok

    Hátrányok:
    - Van pár feleslegessé váló funkció
    - Viszonylag kicsi, így nagy társaságokra nem optimális, de nem is arra tervezték

    Csomagolás:
    A sütő lapra szerelve egy digitális terepmintájú tokban érkezik.

    Maga a tok jó minőségű, és MOLLE rendszerű táskákra erősíthető.


    A táskán belül vannak a fémlemezek, amik egyenként egy-egy nejlonzacskóba vannak csomagolva, és melléjük kapunk még egy kínai nyelvű használati utasítást, ami részletezi a funkciókat.

    A sütő:
    A sütő négy oldallemezből és egy alaplemezből áll.
    Az oldallemezek és funkcióik.

    - vágókampó
    - sörnyitó
    - villáskulcsok (16, 18, 21, 24)


    -villáskulcsok (16, 18, 21, 24)

    3
    - egyenes élű kés
    - zöldségreszelő
    - fűrész
    - vonalzó 2mm-es beosztásokkal


    - fogazott élű kés
    - konzervnyitó
    - villáskulcs (15)

    Használat közben:
    A sütő kis mérete miatt érdemes vékonyabb fákat gyűjteni a tűz begyújtásához, majd a 3-4cm átmérőjű ágakból darabolni bele, amikből ha elégtek parázs lesz.

    Ha megvan a parázs, akkor kezdődhet a sütés. Én grillkolbásszal próbáltam, úgy hogy egy saválló kerékpár küllőre fűztem fel a kolbászt hosszában. Akinek nincs otthon felesleges küllője, az a legközelebbi kerékpárboltban be tudja szerezni darabja 80Ft-volt, amikor utoljára vettem.



    Amit elrontottam, az az, hogy nem így érdemes felfűzni egyenként, hanem keresztbe és egy küllő két kolbászon megy keresztül, mert így nem érnek össze, és nem gurulnak össze-vissza.

    A gázégő is kiváltható vele, és betehető bogrács, vagy diszkosz, esetleg fémbögre alá is, és ilyenkor nagyobb adag étel is elkészíthető, mint grillezés közben.

    Vannak hasznos funkciók, mint például a sörnyitó, reszelő, fogazott él, konzervnyitó (bár az egy minimális élezést elbírt volna), valamint a kés is sorjásra volt hagyva, de ezt pár mozdulattal, és egy fenőkővel, fenőacéllal, vagy bármilyen késélezővel el lehet tüntetni.

    Sütés után kicsit kormos, és zsíros lesz. A kosz lemosható, de az acél futtatási színei nagyon szépen előjönnek, és ezt nem is lehet lemosni sem. Ami még várható volt az az, hogy a lemez alkatrészek el fognak deformálódni a hő és a hűtés hatására. Szerencsére tervezéskor erre gondoltak, és az illesztéseket lazára hagyták, így a meghajlott lemezekből is könnyen össze lehet rakni a sütőt.



    Sajnos van pár funkció, ami jól mutat, de nem teljesen használható, mert a sütő akár 300 fok fölé is melegedhet (a kék futtatási szín alapján), ami kilágyulást okoz, valamint az ötvözők is kiégnek az idő múlásával, így a kések sajnos nem lesznek éltartóak, és a villáskulcsoknak sem ártana a szilárdság, bár kisebb nyomatékkal megbirkóznak.

    Összegzés:
    Ez egy sütő, és én személy szerint nem tettem volna rá ezt a sok funkciót, csak párat közülük, így a széltől is jobban védené a tüzet. A sütőn finomat lehet sütni, és ez a lényeg, de kicsi mérete miatt nem a nagy társaságoknak való, viszont így könnyen hordozható.
    Grillezni kicsit kicsi, de bográcshoz, vagy diszkoszhoz pont jó méretű, és a tüzet az edény alja felé tereli, valamint a széltől is védi, és a gázpalack és gázégő kombináció is kiváltható vele.

    További képek.
    A sütőt a GearBest adta a teszthez.

    Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

Új hozzászólás Aktív témák