Hirdetés

  • Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra

    ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Stauffenberg #312978 üzenetére

    Hát te nagyon el vagy tévedve. Nem tudom ez szövegértelmezési problémád, vagy csak kötekedni akarsz, az állandó személyeskedésed pedig unalmas. :U

    Szóval leírom Apple célja 15 év során átlagos user, egyszerű használat, bizonyos dolgok gyárilag eldöntve helyetted opció túlterhelés elkerülés design filozófia szellemében, azt te úgy olvasod lehülyézem usert?

    "amikor azokon az embereken gúnyolódsz, akiknek a Shortcutsban barkácsolás sem elég jó"
    Milyen gúnyolódás? Honnan veszel ekkora baromságokat? "valakinek az se jó" ennyit írtam, erre gondolsz ez neked gúnyolódás? Inkább pont az szokott lenni, hogy leírom valami problémára a fókusz, shortcuts lehetőséget, vagy valamelyik menü mélyében van gomb, erre nekem szólnak be, hogy az csak workaround és megjelennek a hozzád hasonló kötekedők, hogy bezzeg Androidon így és úgy van, nem kell barkácsolni. Döntsd már el, egyszer a shortcuts lehetőség szuper, utána meg fúj barkácsolás... Te hozod fel az Androidot, te írod a gúnyos válaszokat, te nem tudsz tovább lapozni, hanem leállsz belém kötni, amikor én hozzád se szóltam. Példa: #312946 más valakinek válaszoltam egyetértek vele design része miért nincs 4-5 külön hangerő csúszka, leírtam egy hasonló példát véleményemmel, indoklással, hogy szerintem miért kisegítő menübe van eldugva az automata fényerő kikapcsolás gomb, erre te leálltál kötekedni és kezdtél #312962 gúnyolódni, mert nem tudtál tovább görgetni.
    Pofátlanság teteje, hogy te vádolsz mást azzal, amit te csinálsz. Évek óta próbálok segíteni meglévő és új iPhone usereknek, tippeket írok, linkelek megoldásokat. Én rontom a topikot? Te megjelentél ezen a nicken tavaly, fele hozzászólásod így gyorsan és felületesen átfutva iPhone topikban, hogy mi volt Oneplus-odon és mi hogy van Androidon, másik fele velem kötekszel.

    Leírom, idézem magam:

    "ez a cég olyan, a gyári háttereket nem is törölheted, akkor olyan nagy lelkesedéssel ne várjatok a rendszer minden sarkában minden funkcióra több féle opciót"

    Micsoda világot megbotránkoztató állítás...
    Erre te már azt feltételezed lehülyézem usereket? Azt nem tudom hogy jutottál erre. Nehéz felfogni, az is a design része adott esetben, hogy nem kell mindenre ezer opciót kínálni? Bőség zavara elv... azt elfogadom valakinek nem tetszik, de te miért nem tudod elfogadni 15 év valahogy nem dőlt össze a világ, mert az iPhone X és Y dolgot máshogy csinál. Megsúgom, userek milliói akik a long press funkciókat, gesztusokat nem is használják, mégis elégedettek, ahogy másik oldalon is a többséget nem érdekli milyen sideload és egyéb opció van a rendszerben. Aki jobban nyomkodja, az talál gyorsító és kényelmi funkciókat is.

    Leírok ilyeneket, van nyitottabb rendszer a piacon, van zártabb rendszer a piacon, lehet választani. Ismét micsoda botrányos állítás, ugye... erre nekiállsz hisztizni.

    Magamat idézve:
    "Apple: megszoksz vagy megszöksz"
    "Írhatnék több dolgot én mit változtatnék"
    "Nincs tökéletes rendszer, mindegyiknek van előnye és hátránya, mindenki döntse el milyen kompromisszum itt vagy ott jobb neki."

    Újabb botrányos szarkavarások tőlem. :D

    Erre te rögtön vagdalkozol:
    "fanboy"
    "Android paranoiád"

    Engem nem érdekel az Android, nem járok Android telefonok topikjaiba, hogy XY dolgot lehet úgy mint iPhone-on és szidni. Nekem nem tetszett soha, nem használom, választottam mást. Nekem mindegy, valaki PC gamer és builder vagy inkább konzolozik, azon belül mindegy PS, Xbox vagy Nintendo. (Egy topikkal odébb éppen ma is ajánlottam egy váltani szándékozónak, hogy az iOS más, friss szemmel nézze, nyomogassa meg egy boltban, ha bele akar vágni. Mert lehet neki az új Galaxy felelne meg jobban, ha a 15 Pro Max rendszerével nem tud megbarátkozni.) Azzal van problémám, amikor valaki azért szurkol mi az hogy valami másabb, zártabb rendszer és akkor erővel változtassák meg, hogy legyen olyan mint... ha minden olyan hasonló lesz egymásra, azzal csökken a választás valójában. Mert tény, hogy az új törvények erővel kinyitják, megváltoztatják az iPhone-t fundamentálisan a gyártó akarata ellenére, aki ezt nem látja, az egyszerűen vak.

    Szerintem ha reformot akarnak a hatóságok, akkor cégekre szabott törvények és bírságolások helyett valami párbeszéd és technikai indoklások innen-onnan módszerrel kellene apránként változtatni, meg akkor már legyen törvény előtti egyenlőség is vagy mi a szösz, pl. USA-ban most az államok csinálják a right to repair törvényeket, Kaliforniában nem duzzog rajta még az Apple se, Oregon államban már vitatják, mert ugye azt megtiltja a törvény, hogy egy iPhone Face ID ne lehessen párosítva alaplappal, de a John Deere traktor alkatrész párosítás természetesen kivételt kap a törvényben.
    A "remekül" megvalósított weblap cookie törvényből kiindulva, lehetséges kénytelen leszek majd olyan iOS-t használni, hogy a 17.4 böngésző választó képernyő csak a kezdet, (amit már vizsgál EU hogy nem elég jó így se) ennyi erővel lesz majd minden default funkcióra 10-20 opciós kérdés 5 oldal technikai magyarázattal, utána az lesz a probléma előírják milyen időközönként emlékeztessenek a választásokról.
    A "just works" elv sérül akik azért választották 15 év alatt, mert az Apple már eldöntött helyettük technikai kérdéseket pl. böngésző motor. Ebben is érdekes, a DMA eredményeként a Google befolyása nőhet tovább.

    Szerintem ne foglalkozz velem a jövőben, ha nem tetszik egy javaslatom, magyarázatom iPhone ügyekben, görgess tovább. Én meg majd tovább görgetek, amikor századszorra beírjátok "XY miért nincs úgy mint Androidon".
    Attól még szabad legyen elmondani kérdezőknek, hogy a csengőhang, ébresztés, billentyűzet stb. gyakori kérdések itt hogyan vannak, anélkül, hogy ex-Android userek nekiállnának kötekedni a válaszokon. Rendben? Akkor cső, részemről lezárva.

Új hozzászólás Aktív témák