Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Herczi

    senior tag

    Sziasztok!
    Klímás fűtést tervezek főfűtésnek, még elég messze vagyok a klímaszereléstől, de szeretnék egy kis infót gyűjteni előtte.

    65m2 kistégla lakás (ikerház, kb 100 éves), belmagasság 2,5 méter. Kívül 15 cm EPS szigetelés, Padláson 30 cm gyapot, aljzatba 10-17cm között, 3 rétegű nyílászárók.

    Elsősorban parapet klímára gondoltam, viszont nem vagyok benne biztos hány darab kéne, illetve mekkora. Hálószobába közvetlenül nem akarok (zaj, huzat), így gondoltam arra, hogy annak ajtajával szembe az ablak alá (ablakok alatt kiszögellés van, beférnének a beltérik) egy 3kw körülit, illetve a konya részbe szintén egyet a keleti oldalra.

    Másik variációm, hogy csak a keleti részre egy 5-6kw körülit. Ez ugye hangosabb egy kicsivel, viszont csak egy zajforrás lenne az is a konyha részen. Hátránya, hogy csak 1 gép van, 2 darab azért üzembiztosabb, illetve a nagy helységen kívül, nem igazán fog máshova befordulni a légáramlat. Ugyanakkor jelentősen olcsóbb, ahogy néztem 700 körül kezdődnek a japán parapetek, nem mindegy, hogy 1 kell vagy 2 (oké a nagyobb teljesítményű kicsit drágább).

    Ki hogyan oldaná ezt meg? Kiegészítő fűtést raknátok előtér/fürdőszoba részre (elektromos padló, infra stb.)? Hálószobába, hogy 2 fokkal kevesebb lenne kb. nekem még előnyös is.

    Árukereső alapján Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Toshiba, Daikin ami van. Topikot olvasva láttam, hogy Panasonicnak a garija nem a legjobb, van amelyiknek kiemelkedik az ár/értéke? Kültéri földre lenne rakva, ha ez számít.

    Bármilyen észrevételt szívesen fogadok. Próbálok tájékozódni, mert elég sok kókler szakemberrel összetalálkoztam az utóbbi időben. :R

Új hozzászólás Aktív témák