Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yodamastah

    őstag

    válasz ripla #9997 üzenetére

    Ez az összehasonlítás.... Egyrészt téves állítások vannak benne (pl LCD élesebb és kontúrosabb.. ), másrészt az előnyök / hátrányok résznél jelentős hiányosságok vannak.

    Az 1 chipes DLP projektorok óriási előnye a rendkívül egyszerű light engine. Ez az oka annak, hogy sokszor még egy alap DLP projektor is tiszta és éles képet tud csinálni (pl W1070). Akár sokkal komolyabb és drágább LCD/D-ILA/SXRD projektorokhoz képest is látványosan tisztább és élesebb tud lenni egy belépő DLP gép képe.

    A DLP legnagyobb hátránya egyértelműen a szivárvány. De mondjuk összehasonlítva egy belépő LCD-t egy belépő DLP-vel, úgy szoktam fogalmazni, hogy igaz néha látom a szivárvnyt a DLP-n, de az LCD-n meg állandóan látom hogy fos a kép :D

    LCD-ből a belépő kategória szerintem felejtős. LCD-ből a legjobbakat kell megvenni, amikben van Deebplack technológia. Pl TW8100/9100 Epson. Ezek a Deepblackesek általában jó gépek, de mondjuk egy TW3200 (ezmár kifutott, csak volt ezzel kapcsolatban kérdés nemrég) közelében nincs képélességben, kép tisztaságban, dinamikában, színpontosságban mondjuk egy W1070-hez képest.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák