- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Apple is mesterséges intelligenciával turbózza fel a teljes kínálatot
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Az Apple is mesterséges intelligenciával turbózza fel a teljes kínálatot
ma Az új iOS, az új iPad OS és a Mac OS is megkapja az Apple Intelligence nevű megoldást, amely a ChatGPT-re is támaszkodik.
-
Új Philips Evnia monitorok érkeznek a játékosok asztalaira
ph A 180 Hz-es IPS panellel szerelt modellekkel azokat célozzák meg, akik nem akarnak sokat költeni.
-
A hírnévkezelési cég megígérte: eltünteti a rossz értékeléseket
it Perel a Yelp, mert a hírnévkezelési cég azt ígérte, majd ők eltüntetik a rossz értékeléseket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A vaj nem jó a wokba. Nagyon alacsony a füstölési hőmérséklete. Ha fűstöl akkor már keményedik a zsiradék. Fokozottan egészségkárosító anyag keletkezik.
Ugyanezért kiesnek a minőségi olajak is. A hidegen sajtolt olajok füstölési pontja is alacsony. Akkor már minden értékes összetevője károsodik. Mogyoró és szezámolaj az amit eredetileg használnak. Tökéletes még az avokádó olaj. A legmagasabb a füstölési pontja.
A kompromisszumos megoldás a fritőz olaj. Olcsó és viszonylag magas a füstölési pontja.
Ha az olaj íze is fontos összetevő, mint például az olíva olaj esetében, A tálalás előtti pillanatokban kell egy keveset bekeverni az ételbe. Teljes az aroma élmény és egészséges az étel.Ahogyan én látom. A gázos Wokot azért szeretik mert sütés közben nem csökken jelentősen a hőmérséklet, ha felemelik és forgatják a benne lévő ételt. Majdnem folyamatosan forgatják, rázva sütik.
Serpenyőben is el lehet játszani a rázva sütést. Gyorsan rángatod egy kicsit és közben rakod bele a húst. A mozgás miatt folyamatos az olajréteg alatta nem fog lesülni a hús. Ha már bezárodtak a hús szövetek nem fog ráégni a hús. Utána már kevesebbet kell mozgatni a serpenyőt vagy a wokot. (Ha kis adagot sütsz, ha nem akkor keverni kell az ételt.)Ha már leégett a serpenyő, nem érdemes kapargatni. A felület egyenletessége csökken, nagyobb eséllyel ég oda később az étel.
A bevonatos falú serpenyőknek sem kedvez, bevonat megsértése.
A teflon jellegű bevonat a sérüléseknél elkezdhet felválni.Kézi mosogatószeres vizet kell melegíteni a serpenyőben. Lassan melegítve, hogy oldja a ráégett anyagot, ne az égés alatti részt keményítse. Kefével a ráégés felső rétegét le lehet tolni, hogy könnyebben puhuljon a maradék.
Ha nagyon sikerült a ráégetni akkor vethető be a mosogatógép por vagy tab. De 60 fok fölé nem szabad melegíteni a vizet. Akkor már viszi a védőréteget is.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
milyen edenyt hasznalsz?
ontottvas edenynek alapbol egy adott szine es allaga van, bevonat serpenyonel annyira nem szokott lenni.
ami van, az teflonos.
Hieronymus: wokra thai utcai arusoknal siman folyamatosan toltik ra a cuccot ahogy neztem
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen