Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz gzbotii #17999 üzenetére

    Jól értem, hogy az 571 W teljesítmény igény a teljes iroda összes szünetmentesítést igénylő gépéből áll össze, ugye? Összesen hány munkaállomásról is beszélünk? Megfontolnám ugyanis nem egy nagy, hanem több kisebb UPS mögé tenni őket.

    Ha ugyanis van ~600 W (tehát ~1000 VA) teljesítmény igényed, amit fenn kéne tudni tartani 1 órán át, az elég komoly kapacitást jelent. Ha mindez több munkaállomás eszköze, akkor érdemes számításba venni némi veszteséget a kábelezésen is. Ha ez nem is sok, biztos, lesz az az emberi lustaság/nemtörődömség, ami a szünetmentes aljzatba dugja az asztali lámpát vagy a telefontöltőt (saját munkahelyi tapasztalat, ne vedd magadra!), így idővel vagy a 600 W-nyi teljesítmény vagy az 1 órányi áthidalási idő lesz kevés. Ráadásul ha az egyetlen UPS adja meg magát (vagy merül le a vártnál hamarabb), az egész irodának száll el egyszerre a munkája.

    Ha tehát munkaállomásonként állítanátok be több kisebb UPS-t, akkor az adott munkaállomás teljesítmény igényétől függően akár kisebb készülékkel is elérhető volna a relatíve nagy áthidalási idő. Ismét csak a 6 évvel ezelőtti 600 VA-es fapados/belépő UPS-em teszteredményeit tudom felidézni, ahol minimális fogyasztással a több órás áthidalási idő is elérhető volt.

    Természetesen ha a keret engedi, és cél is a komolyabb irodai infrastruktúra megteremtése, akkor a fentieket hagyd figyelmen kívül! Vannak akkupakkokkal kiegészíthető komolyabb gépek belépő és haladó kategóriában is. Csak míg az előbbi "csúnyácska" (de százezres tétel, pl. SPS SOHO család), utóbbi szép (de a 7 számjegyű bekerülési költségeket súrolhatja, pl. APC család). :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák