Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz KaraDani #18999 üzenetére

    Sajnos ezek a gépek nem tudnak több energiát leadni, mint amit felvesznek. Az 1600VA maximum 1600W lehet, de valóságban inkább kevesebb. A kinézett inverter azért jobb mint a sima szünetmentesek, mert konyhanyelven, laikusok számára megfogalmazva nagyobb "hatásfokon" és tiszta színusz jelalakot küld, mint a csak ugyanilyen árú mezei, mondjuk Eaton 850i egység. Tehát az említett 850-es egység a kiírt feladat, tehát feszültség stabilitás terén "felesleges" extra aksival érkezik, cserébe a 850VA-ből csak 60%-on csinál kb 510W-ot. Ez csak példa volt, nyilván teljesen más a két egység.

    Az 1600-as sps-re elvileg 1500W-nyi fogyasztót ráköthetsz, de azért jobb ha az nem pl egy kereken 1500W-os porszívó, mert bizonyos berendezések bekapcsoláskor hirtelen nagy áramlökettel a megszokotthoz képest jóval nagyobb mértékben túllépik a névleges értéket és csak egy pillanatra, de mondjuk 2500-at is felvehet, ami miatt túláramot érzékelve leoldhat az inverter. Egy mosogatógépben ez nem gond, ott több féle de egyenként kisebb teljesítményű
    "belső berendezés" együttesen jelenti az adatlapon szereplő értéket.

    Aksi terén vannak akik mezei autóaksit kötnek rá, szigorúan szakértelemmel rendelkező személy által, rendes bika vastagságú kábellel, mert lehet csak 12-24V, de nagy Amper áramokról van szó.

    De ahogy írták, rendes UPS-es boltoknak ha írsz emailt, nem csak önérdekből fognak UPS-hez való (feláras) aksit ajánlani, tényleg van különbség ha a cél egy megbízható rendszer.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák