Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    Azt csak csendben teszem hozzá, hogy nem elég feltenni a kedvence védelmi megoldásodat. El kell olvasni a kézikönyvét (legalább a fejezet címeit), hogy pontosan mit is tud. Mitől véd, mitől nem. És hogyan kell/lehet beállítani, hogy valóban hathatós védelmet nyújtson.

    Plusz a szolgáltatón is sok múlik, hogy az ő szerverük milyen támadásokat fog meg, mennyire szigorúan van felkonfigurálva a WEBszerver. Vagy éppen mennyire követik le a biztonsági javításokat. Pl. tavaly év végén kibukott Log4Shell sebezhetőség, ami az Apache WEB szervereket (is) érintette.

    Ugyanakkor akár a szolgáltatótól, akár külsős szakértőtől is kérhetsz segítséget, amiből legalább az kiderül, hogy hogyan történik meg az oldal módosítása. Nem is olyan régen írtmarról, is hogy a rendőrségnek is kötelessége foglalkoznia vele, hiszen a Btk.423. §-a szerint "
    (1) Aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

    Vagyis feljelentést is tehetsz, amit hivatalból ki kell vizsgálniuk. Persze nagy égés lenne ha az lenne az oka, hogy a jelszavad, hogy "jelszó" :D

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák