A Samsung ígéri, jövőre még gyorsabb lesz a frissítésekkel

Augusztusban jelent meg az Android 13, októberben már a Samsung telefonokra is megindult.

Október 24-én jelent meg a Samsung Galaxy S22-es telefonokra az Android 13 alapú One UI 5, két hónappal és tíz nappal azután, hogy a Google saját Pixel készülékeire elérhetővé tette az új rendszerverziót. Azóta a Samsung az elmúlt három évből egy rakás készülékére kiadta az új verziót, köztük csúcsmobilokra, hajlíthatókra, táblagépekre és középkategóriás eszközökre is. Ha azt nézzük, hogy a Google évi három telefont dob piacra, a Samsung pedig ennél jóval többet, a dél-koreai gyártó üteme és terve kifejezetten jónak mondható.

A Galaxy S22-re és az új XCover telefonra is akkor érkezett meg az Android 13-as frissítés, amikor a készülék nálunk volt épp tesztre.
A Galaxy S22-re és az új XCover telefonra is akkor érkezett meg az Android 13-as frissítés, amikor a készülék nálunk volt épp tesztre. [+]

A One UI 5-ös verziófrissítés eddig a leggyorsabb a Samsungtól, ám jövőre a koreai óriás még jobb ütemet akar diktálni. A cég célja az, hogy a jövőben minél több készülék egyszerre kapja meg az új főverziókat, s ne legyenek napokban vagy hetekben mérhető eltolódások az aktuális és az egy évvel korábbi modellek között. Hasonló módon intézné a One UI főverzióinak frissítését a Samsung ahhoz, ahogy az iOS is főverziót vált évente. Azt ugyanakkor jó észben tartani, hogy ez nem hivatalos frissítési stratégia, de annak fényében, ahogy az elmúlt években a dél-koreai cég priorizálta a szoftveres támogatást, és az egyik utolsó helyről az elsők közé lépett a biztonsági- és főverzió frissítések terén, bizakodva nézhetnek a jövőbe a Samsung készülékek felhasználói.


[+]

Közben pedig a One UI 5 frissítés megindul azokra a Galaxy Z Fold3-ra és Z Flip3-ra, amik részesei voltak a béta programnak, a Galaxy S20-ak és Note20-ak még ebben a hónapban frissülnek majd az új rendszerre, az S20FE már meg is kapta, a Z Fold2-re, Galaxy A52s 5G-re és Galaxy A32-ra pedig még az év vége előtt, valamikor decemberben jelentkezik majd az Android 13-as csomag.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés