Bemutatkozott a Meizu m5

Aki követte az új, belépőkategóriás Meizuval kapcsolatos híreket, az nem fog meglepődni sem azon, hogy ma, sem pedig azon, hogy milyen specifikációval mutatkozik be a 700 jüanos nyitóáron, azaz Kínában nagyságrendileg 30 ezer forintért beszerezhető Meizu. Aki ezt a készüléket választja, az az m3s-hez képest nagyobb, 5,2 hüvelykes kijelzőt használhat, de változatlanul 720p felbontású kijelzővel, emellé pedig új színekben elérhető polikarbonát házat kap. Mindemellett megmaradt a nyolcmagos MediaTek MT6750 SoC 2 vagy 3 gigabájt rendszermemóriával, az előlapról nem tűnt el az ujjlenyomat-olvasó, és állítólag 0,2 másodpercesre optimalizálták, illetve a kamera felbontása sem nőtt, 13 megapixeles érzékelőt kapott a hátlapi rendszer.

A matt fekete az egyik új, különleges szín
A matt fekete az egyik új, különleges szín [+]

A kéttónusú hátlapi segédfény, a dual SIM-képesség megléte és a microSD bővíthetőség ezúttal sem érhet minket meglepetésként, ám a roppant csábító ár csak a 2/16 gigabájtos modellre vonatkozik, a 3/32 gigabájtosért az anyaországban is közel 40 ezer forintnak megfelelő jüant kell kiadni. A nagyobb készülékházhoz nem jár jóval erősebb akkumulátor, a 3070 mAh kapacitású lítiumos telep összességében 50 mAh előrelépést jelent. Vannak új színek is, a korábban már látott kék, pezsgőarany és fehér változatok mellé mentazöld és matt fekete variáns is megvásárolható lesz.

Nem nőtt a kijelző felbontása
Nem nőtt a kijelző felbontása [+]

A kínai értékesítés előtti regisztráció már megindult, itthon azonban valószínűleg kell még várnunk a forgalmazás beindulására, és a 800 MHz-es LTE-ről ezúttal is le kell mondania annak, aki Meizu m5-öt használna Magyarországon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • 6 gigabájt RAM a Meizu m5-ben?

    Lehetséges, persze csak a legnagyobb tárolóegység mellé járhat a jelentős mennyiségű memória.

  • Meizu m3s - népm3se

    Csinos, alsó-közép kategóriás készüléket fabrikált a Meizu, relatív kevés kompromisszummal. Cserébe annál kedvezőbb áron kínálja – vajon mire elég ez ma, a hazai piacon?

  • Bemutatkozott a Meizu m3

    Az m3 note után nem sokkal megérkezett a kisebb variáns is: az m2-höz képest frissebb rendszerchipnek és néhány apróbb változásnak örülhetünk, az ára pedig változatlan.

Hirdetés