Virtuális lünettával mutatkozott be a Samsung Galaxy Watch Active 2

Változatlan dizájnnal, de továbbfejlesztett kezeléssel, testreszabhatósággal és edzésprogramokkal érkezett meg a Samsung okosórája.

A várakozásoknak megfelelő formában és funkcionalitással mutatkozott be a Samsung Galaxy Watch Active 2. Az elődmodell formatervén nem módosítottak, a készülék viszont kétféle méretben és anyaghasználattál érhető el. A 40 és a 44 milliméteres verzió is választható rozsdamentes acél kivitelben, amihez bőrszíj jár, míg a könnyű alumínium verzió 20 milliméteres szilikon szíjjal érkezik. A nagyobb kütyü 44 x 44 x 10,9 milliméteres dimenziókkal 30 vagy 44 grammos tömeggel bír, függően az anyaghasználattól, a kisebb verzió pedig 40 x 40 x 10,9 milliméter és 26 vagy 37 grammot nyom.


[+]

Fizikai lünetta ugyan továbbra sincs, de az 1,2 illetve 1,4 hüvelykes, 360 x 360 pixel felbontású Super AMOLED panelt viszont érintésérzékeny káva veszi körül, amivel a tekerőgyűrűhöz hasonlóan vezérelhető a Tizen alapú One UI-t futtató eszköz. Hardveresen csak az akkumulátor méretében van különbség, értelemszerűen a kisebb készülékbe kisebb telep került, konkrétan 247 mAh-s, a nagyobb verzió pedig 340 mAh-val gazdálkodhat. A kétmagos, maximum 1,15 GHz-es Exynos 9110-es szettet 768 MB rendszermemória és 4 GB belső tárhely kíséri, kivéve az LTE képes változatban, ami 1,5 GB operatív memóriát kapott.


40 milliméter; alumínium

A vízállóság természetesen megmaradt, az 5 atmoszféra nyomástűréssel kiegészített IP68-as védelem mellett úszni is lehet az eszközben, illetve a MIL-STD-810G követelményeinek is megfeleltek. Szenzorosan nem hiányzik a fényérzékelő, a giroszenzor, a légnyomásmérő és a 32g-ig kalibrált gyorsulásmérő. Az egészségügyi paramétereket 8 fotodiódás pulzusszenzor és elektrokardiogram (EKG) figyeli, bár ez utóbbi elvileg rendszerfrissítést követően lesz aktív.

44 milliméter; rozsdamentes acél
44 milliméter; rozsdamentes acél [+]

A beépített navigáció GPS rendszerén kívül a GLONASS, BeiDou és Galileo műholdjainak információihoz is hozzáfér, adatkapcsolatra pedig 5.0 verziószámú Bluetoothon és 802.11b/g/n szabványon kapcsolódó WiFi-n keresztül van lehetőség. Az NFC és a Qi töltés sem maradt ki, illetve elérhető mindez ugye LTE képes változatban is. A minimum rendszerkövetelmény 5.0-s Android és 1,5 GB RAM, Apple készülék esetében pedig iPhone 5, 9-es verziószámú iOS fölött.


(forrás: The Verge)

A Galaxy Watch Active 2 (aktív internet kapcsolat mellett nyilván) támogatja a valós idejű, szöveg és hang alapú fordítást, ab start arab, kínai, dán, angol, finn, francia, német, hindi, indonéz, olasz, japán, koreai, portugál, orosz, spanyol és vietnami nyelven; kezelhető vele a csatlakoztatott Samsung Galaxy készülék kamerája (már amennyiben az a Galaxy S9-es vagy S10-es szériából való, plusz a Note9 is tudja); továbbra is elérhetőek a Spotify tartalmai offline, illetve egy új funkcióval, fénykép alapján automatikusan a ruházatunkhoz igazíthatjuk az óra színtémáját. A My Style színfelismerő algoritmus viszont csak Android rendszerű készülékekkel működik együtt.


(forrás: The Verge)

A készülék összesen hét mozgásformát ismer fel automatikusan (futás, séta, biciklizés, úszás, evezés, elliptikus mozgás és dinamikus edzőtermi erősítés), manuálisan pedig 39 sporttevékenységből választhatunk, a Running Coach pedig komplett futóedzés-programokat is kínál. Az IoT eszközöket vezérlő Smart Things, a Samsung Pay és a Samsung Health továbbra is közvetlenül elérhető az órán.

A Galaxy Watch Active 2 szeptember 20-tól érhető el, alsó hangon 94 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. Ezért az összegért cserébe a 40 milliméteres alumínium verziót kapjuk, míg a 44 milliméteres modell 104 990 forintba fog kerülni. A rozsdamentes acél változat 40 mm-es modellje 124 990 forint lesz, a 44 mm-es verzió pedig 134 990 forint.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés