Tovább késik a Galaxy Watch Active 2 EKG funkciója

A tavalyi bemutatón az idei első negyedévre ígérte a gyártó az új készülék legfontosabb funkcióját. De még mindig nincs készen.

A Samsung tavaly augusztusban mutatta be a Galaxy Watch Active 2-t, ami lényegében csak annyiban különbözik az elődmodelltől, hogy van benne EKG szenzor. És virtuális funkciógyűrű. Ez utóbbi feature viszont frissítés formájában már elérhető a Galaxy Watch Active-ban is. Ez egyrészt kifejezetten örvendetes, azok számára viszont kissé kellemetlen, akik például emiatt váltottak vagy neveztek be inkább a Watch Active 2-re. A másik érv az új modell mellett pedig egyértelműen az EKG volt.


[+]

Az elektrokardiográf viszont még mindig inaktív. A technológia engedélyeztetése Európában kicsit hosszabb időt vesz igénybe, az Apple is rendszerfrissítéssel tette elérhetővé, de a Samsung Health Service-ért felelős munkatárs hivatalos állásfoglalása inkább azt a benyomást kelti, mintha még el sem készültek volna a funkcióval. Úgy tűnik, még mindig fejlesztési fázisban van és majd tájékoztatnak, ha elkészültek. Ebben a kontextusban talán nem volt teljesen megalapozott ezt a funkciót ilyen mértékben hangsúlyozni a termék bemutatásakor, érthető, hogy a felhasználók nemtetszésüket fejezik ki. Annyi viszont már most is biztosnak tűnik, hogy a 2020 Q1-es elérhetőség legjobb esetben is Q2-re csúszik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés