Digitális slusszkulcs érkezett az iOS 13.6-tal

A funkciót az idei WWDC-n demózta az Apple az iOS 14 új funkciójaként, de az iOS 13 legfrissebb verziójában is elérhető.

Az iOS 13.6-os verziószáma új egészségfunkciókkal és digitális slusszkulccsal érkezett meg. Előbbiek esetében új kategóriákat kap a cikluskövetés és az EKG, illetve tüneteket is adhatunk az adatbázishoz, mint láz, hidegrázás, torokfájás, köhögés, amelyeket harmadik féltől származó alkalmazásokkal is megoszthatunk (például a népegészségügyi kontakt-követő appokkal). A frissítés (watchOS 6.2.8-cal Apple Watchra is elérhető) igazi újdonsága viszont a CarPlay és a digitális slusszkulcs, amit az iOS 14-el mutatott be a gyártó a júniusi fejlesztői konferencián.


(forrás: WCCFTech) [+]

A frissítést követően a készülékeket használhatjuk a kompatibilis autók vezérlésére, iMessage-en keresztül hozzáférést adhatunk a kocsihoz, a digitális kulcsokhoz pedig különböző felhasználói profilok tartozhatnak korlátozott jogosultságokkal (például a felhasználó kinyithatja és bezárhatja az autót, de nem indíthatja el). A kulcsot a készülék tárolja, de iCloudon keresztül törölhető az eszközről, ha az illetéktelen kezekbe kerülne.


(forrás: GSMArena)

Ehhez tartozik a Power Reserve funkció, ami lehetővé teszi, hogy az NFC alapú digitális kocsikulcsot a készülék lemerülése esetén is még öt órán keresztül használni tudjuk. Akad még néhány apróság a hibajavításokon kívül is, például a frissítések ütemezése. A készülék nem csak letölti automatikusan a legújabb szoftververziót, de ha kérjük, éjszaka telepíti is, ha a készülék töltőn van. Azokra a készülékekre, amelyek már nem kompatibilisek iOS 13-mal,a 12.4.8-as frissítés érkezett biztonsági protokollokkal, de új funkciók nélkül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatták az iOS 13-at

    Dark mode, gyári swipe-billentyűzet, frissített alkalmazásokkal, jobb teljesítménnyel, mindezt iPhone 6S-ig visszamenőleg.

Hirdetés