Elérhető az iOS 13.1 és az iPadOS

Az előbbi egy sor hibát javít, az utóbbi a tableteken jelentősebben átszabja a felületet.

Nagyjából egy hete startolt el az iOS 13 és indult meg az iPhone 11 család értékesítése, és egy sor újdonság bekerült a vizuális ráncfelvarrástól kezdve a sötét módon, a telefonkeresőt és a közösségi helyzetmegosztást egyesítő Lokátoron át a külső tárolókat támogató Fájlokig. Elég hamar felbukkantak ugyanakkor hibabejelentések: a PUBG és más játék háromujjas képernyőmozdulata ugyanis összeakadt például az iOS 13 ugyanis billentyűzetgesztusával, és sikerült a képernyőzárat is megkerülni.

[+]

Az Apple éppen ezért a tervezettnél egy héttel korábban, tegnap kiadta a 13.1-es iOS frissítést egy sor hibajavítással. Az iPhone 11-ek emellett aktiválják U1 vagyis Ultrawide Band chipjüket, amivel például a fájlküldés lett egyszerűbb AirDroppal, a közelben lévő, támogatott készülékekre szimplán csak rámutatva. Elindult az Apple Arcade előfizetéses gaming szolgáltatás is.


[+]

Ennél is nagyobb volumenű az iPadOS startja, amely ugyan nem gondolja újra a táblagépes felületet a nulláról, azonban kellő vizuális és funkcióbeli változást hoz a hatékonyabb kezelés érdekében. Összeszedettebb lett a multitasking, ami az iPaden dolgozóknak jó hír, átszabták a főképernyőt, Slide Over néven pedig oldalról könnyen elősimíthatók a kedvenc alkalmazások. Amint befut egy új iPad szerkesztőségünkbe, magunk is kipróbáljuk az iPad OS-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Nem hajlik az iPhone 11 Pro Max

    Lehet, hogy flexibilis OLED kijelző lakozik az újrahasznosítható rozsdamentes acélvázban, ám a konstrukció remek. De mi a helyzet a tejüveg borítás karcállóságával?

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

  • Nem jósolnak sikert az iPhone 11-nek Kínában

    De Indiában is szerény volt a lelkesedés. Az elemzők szerint a készülék képességeivel van probléma.

Hirdetés