Hamarosan érkezik a fizikai billentyűzetes új BlackBerry

A kanadai cég szeptember végén hozta nyilvánosságra második negyedévi eredményeit, amely a szoftveres üzletág sikere mellett, vagy ellenére kedvezőtlen számokat mutatott a mobileladások tekintetében. Ennek folyományaként John Chen vezérigazgató bejelentette: a BlackBerry leáll a mobilos hardverfejlesztéssel. A BlackBerry Privet, noha a kanadai, akkor még gyártó jegyezte, a készülék androidos alapokra épült, először a szedres telefonok történetében, megtartva viszont az ikonikus fizikai billentyűzetet. Az azóta BlackBerry márkanév alatt megjelent eszközök már az Alcatel márkanevet is birtokló TCL gyártósorairól kerültek le.

John Chen többek között Donald Trump elnökségének technológiai iparra gyakorolt várható hatásairól beszélt. És egy új, fizikai billentyűzetes BlackBerryről.
John Chen többek között Donald Trump elnökségének technológiai iparra gyakorolt várható hatásairól beszélt. És egy új, fizikai billentyűzetes BlackBerryről. (forrás: Bloomberg) [+]

Az első ilyen készülék a BlackBerry DTEK50, amely lényegében az Alcatel Idol 4 hardveres alapjaira épül, viszont a BB extra szoftvereivel kiegészítve, amit a szintén billentyűzetet nélkülöző, de hardveresen jóval táposabb és immár ujjlenyomat-olvasóval szerelt DTEK60 követett nemrég, amely a TCL 950-es csúcsmodelljét szedresíti. A cég eddig nem jelentett be a BlackBerry kvázi védjegyévé vált fizikai billentyűzettel ellátott készüléket, noha John Chen már jelezte ez irányú terveiket. A Bloomberg TV-nek adott interjújában ismét megerősítette, hogy a számíthatunk ilyen készülékre. "Van fizikai billentyűzetes telefonunk, megígértem az embereknek. Úton van." Mi pedig érdeklődve várjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés