Hivatalos az Oppo Reno 2-széria

Modelltrióként érkeztek meg a négykamerás újdonságok, viszont az értékesítés még egy ideig nem fog elindulni.

Alig 4 hónapja mutatkozott be az Oppo Reno-széria első generációjának két tagja, de máris itt van az új modellpaletta, három taggal: Oppo Reno 2, Reno 2Z és Reno 2F modellekről hullott ma le a lepel. Közös tulajdonságként a 6,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt, a pop-up szelfikamerás kialakítást, a négy-négy hátlapi optikát és a 4000 mAh-s, 20W-os gyorstöltést támogató akkumulátort lehet mondani.

A sima Reno 2 hátlapi kamerarendszere
A sima Reno 2 hátlapi kamerarendszere

Az utótag nélküli Reno 2 a sorozat legerősebb és legdrágább tagja. Ez a készülék kapta a legerősebb hardvert a Snapdragon 730G személyében, 8 GB RAM-mal és 256 GB belső tárolóval, ennek van a legérdekesebb formája a maga cápauszony-szerűen, 0,8 másodperc alatt kiemelkedő, vagy inkább kiforduló 16 megapixeles szelfikamerájával, és kamerás téren is ez a legerősebb, 48 megapixeles IMX586-os szenzorához f/1,7-es apertúrájú lencse tartozik, optikai képstabilizálással.

Letisztult design, cápauszony
Letisztult design, cápauszony [+]

Hátlapi kamerák között még egy 8 megapixeles, 116 fokos széleslátót, egy 13 megapixeles, f/2,4-es, autofókusszal is ellátott telefotót, illetve egy 2 megapixeles, monokróm portrésegédet lehet jegyezni. Első körben Indiát veszi vele célpontba az Oppo, 37 000 rúpiás ára körülbelül 153 000 forintnak felel meg, körülbelül egy hónap múlva lesz elérhető állapotban.

Egy emelettel lejjebb a Reno 2Z
Egy emelettel lejjebb a Reno 2Z

A Z-s változat formailag hasonló, mégis hagyományosabb a sima Reno 2-nél, köszönheti ezt a cápauszony helyetti, simán előcsusszanó szelfikamerájának, ami egyébként ugyanúgy 16 megapixeles. A kamerák terén is kicsit más a felállás, a 48 megapixeles Sony szenzor ugyanúgy megvan, viszont az optikai képstabilizálás hiányzik, és kivették a zoomkamerát is, szóval egy ultraszéles látóval, illetve két darab 2 megapixeles (külön portré + mono) segéddel számolhat a felhasználó.

A Reno 2Z megjelenése kevésbé feltűnő
A Reno 2Z megjelenése kevésbé feltűnő

A legnagyobb különbség a hardverben rejlik, Snapdragon helyett MediaTek Helio P90 jutott bele, egyébként ugyanúgy 8/256 GB tárolóegységgel. A kompromisszumokért cserébe jelentősen kedvezőbb árral számolhatnak az indiai felhasználók, akik körülbelül 125 000 forintnyi összeget fizetnek a Reno 2Z-ért.

A Reno 2F a legszerényebb változat
A Reno 2F a legszerényebb változat

A Reno 2F a sorozat legkevésbé menő tagja, hiszen bár ugyanúgy jutott bele 48 megapixeles főkamera, a szenzor nem a Sony-tól, hanem valamelyik egyéb beszállítótól származik (jó eséllyel ISOCELL GM1-et tettek bele), és az apertúrája is szűkebb, f/1,79-es. Az ultraszéles kamera, illetve a két darab 2 megapixeles egység ugyanúgy adott. Hardveresen is ez a legszerényebb, a MediaTek Helio P70-et kapta meg, igaz, a 8GB RAM-on nem spóroltak, csak a tárhelyet csökkentették 128 GB-ra. Az áráról még nem beszéltek, és várhatóan ez megy ki legkésőbb a piacra, november előtt sehol nem lesz megvehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés