IFA 2023: Egy egész sor kisállat-egészségügyi terméket hozott a The Little Cat

Nem feltétlenül kell érteni ezt a műfajt, de mindenképpen jó, hogy vannak egyszerű és elérhető megoldások alapvető és mindennapos kihívásokra, ha az ember egy négylábúval is megosztja az életét.

Mielőtt még mindenki bezárja mára az internetet, egy közepesen felháborodott najóvanmá' felkiáltással, szeretnénk leszögezni, hogy mi itt a hírvivők vagyunk, akikre ugye nem illik lőni. Másfelől elképzelhető, hogy valakinek tényleg gondot okoz a macska kiegyensúlyozott táplálása és tegyük fel, nem azért, mert alkalmatlan egy négylábú ellátására, hanem mert mondjuk a macska lusta, cserébe falánk, ennek tetejébe még válogatós is. Előfordul. Úgyhogy itt mindenképpen adódik egy, ha nem is rés, de mondjuk piaci hajszálrepedés, ami Dél-Koreában nyilvánvalóan szignifikánsan nagyobb, mint amit errefelé el tudunk képzelni.

Úgyhogy a The Little Cat nem állt meg a prémium macskafuttató után (amit ebben a videóban mutattunk be), hanem egy sor egészségmonitorozó terméket mutatott be, köztük a kutyáknak szánt vese-állapot indikátort is, hogy ne mindig csak a macskákról legyen szó. Egyszerűen csak meg kell oldani, hogy az eb a kutyapelenka-szerű "célhardverre" ürítsen, még annyit sem kell megjegyeznünk, hogy melyik indikátorszín mit jelent, elég a telefonnal befotózni és az app felméri a helyzetet, regisztrálja az eredményeket és javaslatot tesz a szükséges lépések megtételére, amennyiben orvosilag indokolt.

A piros lesz a kedvezőtlen PH (ami tartósan lúgos kémhatás esetén húgyúti fertőzést okozhat a bakteriális terheltség miatt), a kék pedig a vizeletben esetlegesen jelenlévő vért jelzi. Egyébként macskák számára is elérhető a technológia, ebben az esetben a MediSand a jó választás, amit az alomhoz kell adagolni.

Ezek a termékek alapvetően és józan ésszel beláthatóan is praktikusnak tekinthetők, aztán ott van a macskák számára fejlesztett testtömegösszetétel-mérő alkalmatosság, ami úgy néz ki, mint bármi, amit egy random Star Trek díszletből húztak elő. Az eszköz lényege a macska testtömegének mérése és a testtömegösszetétel részletes elemzése bioelektromos impedancia (BIA) segítségével. Egyébként az InBody gépek, okos mérlegek és az ilyen funkcióval rendelkező okosórák is ezt használják.


[+]

A macskát viszonylag nehéz olyasmire rábírni, amit nem ő talál ki/szolgálja a pillanatnyi érdekeit és szükségleteit, úgyhogy az elektromos impulzust kibocsátó fém paneleket RGB LED-ekkel és etetőtállal is körbevették, biztos, ami biztos. A LED-ek színe és a világítás mintázata természetesen testreszabható, a kaja az meg kaja, nem kell magyarázni. A platform úgy lett kialakítva, akár az étel, akár a figyelemfelkető LED-ek vonzották oda, hogy a macska 99%-os lefedettséget biztosítson az elektródáknak, ha belemegy a holmiba, már jók vagyunk, az app meg intézi a többit.


[+]

Az eszköz méri az állat tömegét, a raktározott zsír mennyiségét, az izomszövet tömegét, a csontsűrűséget és a test víztartalmát, ami nem lesz 100%, mert vannak még ott belső szervek és létfenntartáshoz szükséges zsírszövetek is, szóval a mérés egy rakás adatot eredményez, amiből megtudhatjuk, hogy a macska megfelelő kondiban van-e, és mi a teendő, ha nem, mivel a Nestlével (Purina) való együttműködés eredményeképpen konkrét táplálási tanácsokat is kapunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés