Íme, az Oppo széthúzható mobilkoncepciója

Hivatalos videón és képeken mutatja legújabb mobilkoncepcióját a kínai vállalat, persze kérdés, hogy ebből mikorra lesz valódi termék.

Az Oppo egyáltalán nem az a gyártó, akitől távol állnának a már-már extrém, innovatív megoldások, legyen szó gyorstöltésről vagy épp kialakításról. Volt már forgatható kamerás mobiljuk, láttunk olyat, aminek motorosan jöttek elő a kamerái, tavaly pedig egy kijelzőbe rejtett szelfikamerás eszközt is mutattak, de a mai bemutatójuk szerintem mindezeket felülmúlja.

Az Oppo X 2021 egyelőre egy koncepciómobil, ebből adódóan mindenképpen fenntartásokkal kell kezelni azt, hogy ezekből mikor lehet végleges termék, gondoljunk csak például a kijelző mögé dugott szelfikamerára, amit az Oppo nagyon hamar leleplezett, ám piaci termékként még egy évvel később is be tudta előzni a ZTE. A ma bemutatott koncepcióra sem marad verseny nélkül az Oppo: láttunk már hasonló tervet a TCL bemutatóján, illetve az LG-től is vannak már bejegyezve hasonló szabadalmi tervek. Az Oppo előnye, hogy ők egy láthatóan működés közben tudtak ma prezentálni egy ilyen készüléket.

De mégis miről van szó? Egy 6,7 hüvelykes kijelzővel ellátott, szűk kávás okostelefon van a kezünkben, ami egyetlen érintéssel, motorikusan kibővíti magát, egészen addig, míg egy 7,4 hüvelykes panellel szerelt mobilt nem kapunk belőle. A rugalmas rész természetesen a hajlítható kijelzős mobilokhoz hasonló technológiával tud működni, laminált részén akár 0,1 milliméteres vastagságig tud lemenni a gyártó, és mivel a készülékház belsejében tud valamennyi ívet venni a panel, így talán hihetünk az állításnak, hogy a kihajtott végeredményen egyáltalán nem lesz gyűrődés.

A mozgatást két darab motor végzi, a fésűszerűen felépített szerkezet pedig a rendszer merevségét és tartósságát szolgálja. Nagyon érdekes, de sok kérdést felvető design látható itt, kérdés, hogy ha minden technológiai problémakört megválaszolja a gyártó, a felhasználók mennyire értékelik majd hasznosnak ezt a kialakítást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés