Elsőre korrekt árat kapott a Nothing Phone (2)

Carl Pei cége bemutatta második okostelefonját, a hivatalos magyar árak sem tűntek egy ideig elrugaszkodottnak.

Hosszú hetek óta gyűlnek az interneten a kedvcsinálók a Nothing marketinges osztályától, mire ma, július 11-én magyar idő szerint délután fél hatra végül hivatalosan be is mutatkozott Carl Pei startupjának második okostelefonja, a Nothing Phone (2). A készülék az amerikai piacra céloz kiemelten, viszont az EU-ban, így hazánkban is kapható lesz, mai nappal meg is indult az előrendelés és július 17-től indul az értékesítés. A cég webshopjában közölt hivatalos árak most már a következők a Phone (2)-ért, a bejelentés utáni órákban ugyanis még a tavaly Phone (1) árai látszódtak:

  • 8/128 GB — 245 990 forint
  • 12 / 256 GB — 289 990 forint
  • 12 / 512 GB — 339 990 forint

A Nothing Phone (2) feketében és fehérben lesz elérhető, akárcsak elődjeA Nothing Phone (2) feketében és fehérben lesz elérhető, akárcsak elődje A Nothing Phone (2) feketében és fehérben lesz elérhető, akárcsak elődje [+]

A Phone (2) elődjéhez hasonlóan fekete és fehér színben érkezik, a hátlap átlátszó, alatta pedig a második generációs Glyph interfész, benne 33 külön állítható zónával, tíz új csengőhang móddal és egyéb, felhasználó által beállítható új világítási, villogási módokkal, melyek például az aktuális hangerőt jelzik a fénycsíkok segítségével. A Phone (1) tesztjében írtunk róla, miként működik, drasztikus változást nem eszközöltek a tervezők, az viszont pozitív, hogy a szoftverben különböző alkalmazások értesítéseihez hozzá lehet rendelni a Glyph interfész villogását egyedileg, és az is pozitív, hogy a Nothing kiadja a fejlesztőknek a hátlapi fényeket vezérlő SDK-t és az API-t, így a jövőben tovább bővülhet a hátlapi LED fényeket kihasználó lehetőségek listája. A Phone (2) háza 162,1 x 76,4 x 8,6 milliméterre rúg és 201,2 grammot nyom a telefon, nem egy kis méretű készülék. A keret újrahasznosított alumínium, a hátlap pedig üveg. A készülékben egyébként újrahasznosított ón, réz, acél és műanyag is van, a csomagolás pedig műanyagmentes. A dobozban a telefonon kívül csak egy kábel és egy SIM-tálca nyitó tű található egyébként, fali adaptert nem ad most sem a Nothing, de külön lehet tőlük 45 wattos adaptert vásárolni.


[+]

Az előlapot elfoglalja a 6,7 hüvelykes LTPO OLED kijelző, melyen a legszembetűnőbb változás, hogy a 32 MP-es szelfikamera (Sony IMX615-ös szenzorral) középen lyukad a panelba, nem pedig a sarokba kitolva. Az előlapi kamera 4K videófelvételekre nem képes, 1080p-ben és 60 fps-sel lehet vele rögzíteni, a hátlapi kamerák viszont vesznek fel 4K-ban 60 fps-sel. Visszatérve a kijelzőre: 10-bites színmélység, 1080 x 2412 pixeles felbontás, 394 ppi-s képpontsűrűség, Corning Gorilla Glass védőüveg, 1 és 120 Hz között adaptívan váltakozó képfrissítés, 240 Hz-es érintésérzékenység. A Nothing azt ígéri, átlagosan 1000 nites fénysűrűséget képes a panel kicsikarni magából, HDR tartalom megjelenítésekor a maximális fényesség 1600 nit lehet. A tesztből majd kiderül. A készülékház IP54-es védettséget kapott, a kijelzőbe integrálva megtalálható az optikai ujjlenyomat-leolvasó és van 2D-s arcfelismerés is.


[+]

A telefon agya egy tavalyi lapka, a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, amit korábban Carl Pei is megerősített. A TSMC 4 nanométeres nodejain készülő rendszerchip ugyan nem a legfrissebb, de csúcskategóriás teljesítményre képes, az Android 13 alapú Nothing OS 2.0 pedig nem tűnik túl hardverigényesnek, újdonságai között pár widget, illetve téma, mappa elrendezés található. A telefonra a Nothing három főverzió- és négy év biztonsági frissítést ígér úgy, hogy minimum kéthavonta érkezik biztonsági csomag.


[+]

Nőtt az akkumulátor mérete a Phone (1)-hez képest, a Phone (2)-ben 4700 mAh-s telep kapott helyet, ezt 45 wattal lehet tölteni (kompatibilis PPS, PD 3.0, PD 2.0, QC 4.0, QC 3.0, QC 2.0, DCP, SDP vagy CDP szabványú fali adapterrel), amivel 55 perc egy teljes töltés vezetéken keresztül az USB-C csatlakozón át. Adott a Qi vezetékmentes töltés, 15 wattot vesz fel a telefon és 5 wattot ad le. Megmaradt tehát a vezeték nélküli töltés, ahogy megmaradt a sztereó hangszórópár is. Két nanoSIM is elfér a készülékben, eSIM-ről viszont nincs szó.

A Phone (2) kameráiban nincs lényegi változás a Phone (1)-hez képest
A Phone (2) kameráiban nincs lényegi változás a Phone (1)-hez képest [+]

Megmaradt a hátlapon a két kamera és a LED villanó, a főkamera a Sony IMX890-es csúcskategóriás szenzor 50 MP-es felbontással, optikai és elektronikus stabilizálással, valamint a Nothing által frissített HDR móddal. Maradt 50 MP-es felbontáson az ultraszéles szenzor is, ez a Phone (1)-ből ismert Samsung JN1-es, a képfeldolgozó szoftver viszont itt is frissült, állítólag sokkal jobb HDR-rögzítési képességekkel rendelkezik az új készülék.

Bár korábban voltak pletykák, melyek szerint lekerekített széleket kap a telefon, maradt a sík kijelző és a négyzetes oldalélek. A Nothing Phone (2) a fentebb írt árakon előrendelhető a mai naptól és július 17-től megrendelhető a Nothing weboldalán. A telefon mellett a cég frissítette az Ear (2) fülhallgatót is, a mai naptól kezdve az is elérhető a fehér-átlátszó kivitel mellett feketében is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés