Megindult a tizedik generációs iPad gyártása

Némileg újratervezett házban marad a főgomb, de jön az USB-C csatlakozó.

Sokat nem tudni a tizedik generációs iPadről, de az eddigi ismeretek alapján négyzetesebb formavilágra, szögletesebb élekre és a hátlap síkjából kiálló kameraszigetre lehet számítani. Hardveres oldalon az iPhone 12-ben debütált és a negyedik generációs iPad Airben is használt Apple A14 Bionic várható, ami magával hozza az 5G modemet is a Wi-Fi + Cellular modellekbe. A tajvani DigiTimes értesülései szerint az Apple beszállítói már elkezdték a gyártást, hogy az őszi bemutató és termékmegjelenés időben megtörténhessen.

Renderképek arról, milyen lesz a tizedik generációs iPad.
Renderképek arról, milyen lesz a tizedik generációs iPad. (forrás: MySmartPrice) [+]

A gyártás azonban nem zajlik zökkenőmentesen, a Foxconn és a Compal szecsuani gyárainak termelését például átmeneti energiakorlátozások lassítják, mivel évek óta nem látott hőhullám érte el Kína délnyugati részét, köztük Szecsuan tartományt is. A szokatlanul magas hőmérséklet miatt a kínai kormány az említett tartomány 19 városában szakította meg az ipari felhasználók áramellátását augusztus 20-ig, hogy a lakossági áramellátás biztosított legyen. Azokat az ipari felhasználókat pedig, akiket nem kapcsoltak le a hálózatról, felszólítottak, hogy függesszék fel termelésüket augusztus 20-ig. A lap forrásai szerint az új iPadek gyártását egyelőre nem kellett leállítani, viszont ha az energiakorlátozásokat a kínai kormány augusztus 20-a utánra is kiterjeszti, az befolyásolhatja az őszi startot. Ellenben az iPhone-ok kijelzőjét gyártó BOE csökkentett termeléssel dolgozik a Reuters értesülései szerint.

A pletykák szerint az új iPad szeptemberben, az iPhone-ok mellett debütál majd, korábban októberre, egy külön bemutatóra jósolták az iPad-bemutatót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés