Megkezdődött a 24GB RAM korszaka

Az SK Hynix már szállítja az első adag, 24GB-os LPDDR5x rendszermemóriát, a OnePlus Ace 2 Pro-val kerülnek elsőként forgalomba.

A Hynix tavaly novemberben kezdte meg a 24 GB-os LPDDR5x memóriamodulok gyártását, ami az augusztus 16-án bemutatkozó OnePlus Ace 2 Pro-ban bizonyít majd elsőként tömeggyártott formában. A Red Magic ugyan bejelentette a 8S Pro+ 24 GB rendszermemóriával szerelt verzióját július elején, de a készülék még nem elérhető, hamarosan viszont valószínűleg az többi gyártóhoz, így a Nubiához is megérkeznek az extrém nagy kapacitású modulok az Oppo/OnePlus után.

A Hynix büszkén mutatja be az új memóriachipet.
A Hynix büszkén mutatja be az új memóriachipet. [+]

A Hynix modulja a HKMG gyártástechnológiát kihasználva a legenergiahatékonyabb egységeket állítja elő a kategóriában 1,01 - 1,12V-os feszültséggel, miközben másodpercenként 68 GB adatot képes kezelni. A gyakorlatban ez mondjuk több, mint tíz darab átlagos, FHD felbontású film átmozgatását jelenti egy perc alatt vagy Li Jie, a OnePlus elnökének példájával szemléltetve: a 24 GB RAM-mal szerelt OnePlus Ace 2 Pro 53 alkalmazást tud párhuzamosan megnyitni és 41 appot képes két napig a memóriában tárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés